Στους πεζούς για έξι ώρες η Λεωφόρος Νίκης στη Θεσσαλονίκη

Κλειστή για τα οχήματα αλλά ανοικτή για τους πεζούς, για έξι ολόκληρες ώρες, θα είναι σήμερα η παραλιακή Λεωφόρος Νίκης της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, από τις 11:00 έως τις 17:00, κλειστή για όλα τα μηχανοκίνητα οχήματα θα παραμείνει η Λεωφόρος Νίκης, από τη συμβολή της με την οδό Ελ. Βενιζέλου μέχρι το ύψος του Λευκού Πύργου, στο πλαίσιο της πεζοδρόμησης που επιχειρείται μία φορά σε μηνιαία βάση.

Ταυτόχρονα θα αμφιδρομηθούν οι οδοί Δημοσθένους και Πλουτάρχου, ώστε να εξυπηρετούνται οι σταθμοί αυτοκινήτων, ενώ θα ενισχυθούν τα μέτρα αστυνόμευσης στους ποδηλατοδρόμους των οδών Σαλαμίνος και Ν. Κουντουριώτη (τμήμα μεταξύ των οδών Σαλαμίνος - Βενιζέλου) για την απρόσκοπτη κίνηση των ποδηλατιστών προς το σημείο της πεζοδρόμησης.

Με μέριμνα του δήμου Θεσσαλονίκης και της Τροχαίας θα τοποθετηθεί κατάλληλη σήμανση στα σημεία των εκτροπών (ταινίες επισήμανσης και κώνοι) και θα υπάρχουν τροχονόμοι σε καίρια σημεία για την ενημέρωση των οδηγών, τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση