Καθοριστική η πανελλαδική συνάντηση των αγροτών στη Νίκαια.

Τις επόμενες κινήσεις τους αποφασίζουν σήμερα οι αγρότες σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στη Νίκαια.

Το μπλόκο της Νίκαιας διαφοροποιείται από τα υπόλοιπα καθώς διαφωνεί με την πρόταση για συγκρότηση διακομματικής επιτροπής στη Βουλή, που αποφασίστηκε στη σύσκεψη των Τεμπών.Πάντως, παρά τις διαφορές, και η Πρωτοβουλία Αγροτών (εκπρόσωποι των μπλόκων της Β. Ελλάδας), που αριθμεί συνολικά 62 συλλόγους σε όλη τη χώρα αποφάσισε να μετάσχει στη σύσκεψη της Νίκαιας.

Να σημειωθεί ότι, από χτες το μεσημέρι, η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας παραμένει κλειστή σε τέσσερα σημεία, ενώ αποκλεισμένο είναι και το εθνικό δίκτυο στον κόμβο των Τεμπών αλλά και σε άλλα σημεία της Ελλάδας.

Κλειστό παραμένει για έβδομη ημέρα το τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία και η ουρά που σχηματίζουν νταλίκες και φορτηγά υπερβαίνει πλέον τα 30 χιλιόμετρα.

Το μπλόκο στο τελωνείο της Εξοχής, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, θα ανοίξει στις 12 το μεσημέρι, οπότε και λήγει ο 24ωρος αποκλεισμός, αλλά στις 15.00 το μεσημέρι θα κλείσει και πάλι.

Υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται η Εγνατία Οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 800 τρακτέρ, ενώ από τις 12.00 το μεσημέρι και μέχρι νωρίς το απόγευμα θα ελευθερωθεί η παλαιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Καβάλας.

Στο νομό Κιλκίς έχουν στηθεί δύο μπλόκα στα τελωνεία των Ευζώνων και στην Δοϊράνη, στα σύνορα Ελλάδας - ΠΓΔΜ. Στο μεν πρώτο θα συνεχιστεί και σήμερα ο αποκλεισμός 12.00-15.00 και 19.00-22.00, ενώ στο δεύτερο που ακολούθησε τον 24ωρο αποκλεισμό, στις 12.00 θα ανοίξει το τελωνείο και θα κλείσει και πάλι στο διάστημα 19.00-22.00, οπότε και θα συνεδριάσουν οι συμμετέχοντες στο μπλόκο.

Στα διόδια των Μαλγάρων, όπου υπερβαίνουν τα 800 τα τρακτέρ που βρίσκονται παρατεταγμένα, ο αποκλεισμός ξεκίνησε το Σάββατο στις 12.00 το μεσημέρι και θα συνεχιστεί μέχρι και τη Δευτέρα.

Σε επ' αόριστον αποκλεισμό βρίσκεται για έκτη ημέρα σήμερα ο κόμβος του Νησελίου επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης -Βέροιας. Στο μπλόκο η δύναμη μετρά περισσότερα από 750 τρακτέρ.

Στον κόμβο της Κουλούρας, στην Ημαθία, επί της Εγνατίας Οδού Θεσσαλονίκης- Βέροιας καθημερινά γίνεται συμβολικός αποκλεισμός μιας ώρας το απόγευμα από τις 16.00, ενώ υπενθυμίζεται ότι η δύναμη στο μπλόκο υπερβαίνει τα 400 τρακτέρ.

Στο Νομό Πέλλας, η απόφαση που ελήφθη σε επίπεδο νομού αφορά στα εξής: σε Έδεσσα και Αμύνταιο θα γίνει αποκλεισμός 12.00-13.00 το πρωί και 19.00-21.00 το βράδυ, ενώ σε Μελίσσι, Μαυροβούνι, Μεσσημέρι και Αλυσίδα 'Αρνισσας θα κλείσουν 17.30-20.30 το βράδυ.

Στον νομό Θεσσαλονίκης έχουν στηθεί μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 600 τρακτέρ στο Δερβένι (12.00-18.00 κλειστά), στην αερογέφυρα Θέρμης επί της Μουδανίων, στα «πράσινα φανάρια» και το μπλόκο επί της διασταύρωσης του κρατικού αερολιμένα (12.00-16.00 κλειστά). Τα άλλα δύο μπλόκα θα κλείνουν σε συνεννόηση και εναλλάξ, έτσι ώστε να «μην δημιουργείται ταλαιπωρία στον αστικό πληθυσμό».

Στις 12 το μεσημέρι λήγει ο 24ωρος αποκλεισμός στο μπλόκο στην Χαλκηδόνα, με τη δύναμη στην περιοχή να υπερβαίνει τα 550 τρακτέρ. Δεν αποκλείεται δε να παραμείνει κλειστό άλλο ένα 12ωρο.

Στον νομό Χαλκιδικής, έχουν στηθεί τέσσερα μπλόκα στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά, στη Νέα Καλλικράτεια και στον Πολύγυρο, με περίπου 600 συνολικά τρακτέρ, ενώ συμμετέχουν περισσότεροι από 80 μελισσοκόμοι, των οποίων το ένα όχημα ισούται με τρία τρακτέρ. Εντός της ημέρας, υπάρχει αποκλεισμός του δρόμου από τις 10.00 το πρωί και για 10 ώρες και θα διανέμονται τοπικά προϊόντα στους αυτοκινητιστές που θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις παράπλευρες οδούς.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση