Στην Αθήνα κατεβαίνουν οι αγρότες

Την κάθοδο τους στην Αθήνα αποφάσισαν ομόφωνα πριν από λίγο οι αγρότες, κατά τη διάρκεια της πανελλαδικής συνάντησης εκπροσώπων των παραγωγών στη Νίκαια.

Οι αγρότες με τρακτέρ και λεωφορεία θα μετακινηθούν την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στην Αθήνα και είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στο Σύνταγμα, τουλάχιστον για δύο ημέρες.

Ακόμη, αποφάσισαν από αύριο να προχωρήσουν σε νέα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους  με περισσότερες ώρες αποκλεισμού των δρόμων.

Επίσης, αρνούνται να συμμετάσχουν στην συνάντηση της Τρίτης στην Βουλή που έχει συγκαλέσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο συνεδρίασης της θεσμικής επιτροπής της Βουλής.

Όσον αφορά στο κοινό πλαίσιο αιτημάτων που διαμορφώθηκε αυτό επικεντρώνεται στους ακόλουθους άξονες:
-Αφορολόγητο στις 12 χιλιάδες κατ' άτομο. Στο συγκεκριμένο θέμα «έκανε πίσω» το μπλόκο Νίκαιας το οποίο είχε θέσει ως αίτημα τις 30 χιλιάδες αφορολόγητο αλλά όχι «ατομικό», «οικογενειακά» προκειμένου να υπάρξει κοινή συνισταμένη στην διατύπωση των αιτημάτων.

-Επίσης ζητούν απόσυρση του ασφαλιστικού και του φορολογικού αλλά και κατάργηση φορολογικών μέτρων που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα για τον κλάδο, όπως επίσης και των τεκμηρίων διαβίωσης.

-Αφορολόγητο πετρέλαιο και κατάργηση του ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια.

-Ρύθμιση των κόκκινων δανείων ώστε να μην κατασχεθούν σπίτια.

-Να μην ισχύσει η φορολογία σε κρασί και τσίπουρο.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση