Δωρεάν κάδοι κομποστοποίησης από τον δήμο Αλίμου

Τους πρώτους 350 ειδικούς κάδους μοίρασε δωρεάν ο δήμος Αλίμου στους δημότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για το πρόγραμμα της οικιακής κομποστοποίησης.

H κομποστοποίηση είναι μια φυσική διαδικασία η οποία μετατρέπει τα οργανικά υλικά σε μια πλούσια σκούρα ουσία, το κομπόστ, το οποίο οι κηπουροί αποκαλούν «μαύρο χρυσό».

Θα ακολουθήσει η δωρεάν διανομή και άλλων 350 κάδων ενώ θα υπάρχει ανοιχτή επικοινωνία με γεωπόνο του δήμου για διευκρινήσεις και υποστήριξη σε όσους αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα.

«Παραδίδουμε τους κάδους κομποστοποίησης, είναι μια πρώτη ενημέρωση στους δημότες που πήραν τον ειδικό κάδο», δήλωσε ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης. «Στον κάδο κομποστοποίησης ρίχνουμε απόβλητα της κουζίνας μας, τα οποία μέσα από μια φυσική διαδικασία, μετατρέπονται σε λίπασμα για τις γλάστρες μας ή τον κήπο μας. Δίνουμε μαζί και ένα φυλλάδιο με τις οδηγίες γιατί για τους περισσότερους, η κομποστοποίηση είναι κάτι καινούριο και την όλη διαδικασία θα την ανακαλύψουν στην πορεία. Οι οδηγίες είναι πολύ απλές, θα έχουμε συνεχή υποστήριξη από τη γεωπόνο του δήμου. Είναι κάτι που θα επεκταθεί γιατί μιλάμε για ένα τρόπο διαχείρισης των απορριμάτων μας, πολύ φιλικό στο περιβάλλον που δημιουργεί κέρδος και για αυτόν που κάνει κομποστοποίηση αλλά και για τον δήμο. Νομίζω ότι ο κόσμος θα αγκαλιάσει την κομποστοποίηση, η διαδικασία ξεκίνησε καλά και θα πάει ακόμη καλύτερα», τόνιε, όπως μεταδίδει το Geitoniamou.gr.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση