1,8 δισεκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από λειψυδρία

Τουλάχιστον τα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού, πάνω από 4 δισεκατομμύρια άνθρωποι ζουν με σοβαρή ανεπάρκεια νερού για τουλάχιστον ένα μήνα κάθε χρόνο, σύμφωνα με μια νέα έρευνα του Πανεπιστήμιου της πόλης Τβέντε στην Ολλανδία.

Όπως γίνεται γνωστό η έλλειψη νερού αποτελεί μια από τις πιο επικίνδυνες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος και μάλιστα είναι πολύ χειρότερη η κατάσταση.

Η νέα έρευνα αποκαλύπτει επίσης ότι 500 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε περιοχές όπου η κατανάλωση νερού είναι διπλάσια από το ποσοστό που αναπληρώνεται από τη βροχή για ολόκληρο το έτος, αφήνοντας τους κατοίκους των περιοχών αυτών εξαιρετικά ευάλωτους, καθώς ο υπόγειος ορίζοντας βυθίζεται προς τα κάτω .

Με την εύθραυστη κατάσταση των υδάτινων πόρων ζουν πολλοί κάτοικοι στην Ινδία, την Κίνα, στις κεντροδυτικές ΗΠΑ, την Αυστραλία ακόμη και την πόλη του Λονδίνου!

Η νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Science» είναι η πρώτη που εξέτασε την παγκόσμια λειψυδρία σε μηνιαία βάση. Ανέλυσε δεδομένα μιας δεκαετίας και διαπίστωσε το μέγεθος του σοβαρού προβλήματος.

Τα αποτελέσματα υποδηλώνουν την παγκόσμια κατάσταση του νερού να είναι πολύ χειρότερη από ό, τι διαπιστώθηκε σε προηγούμενες μελέτες και οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι 1,8 δισεκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από τη σοβαρή έλλειψη νερού.

Η γεωργία είναι ο μεγαλύτερος χρήστης του νερού αλλά και ο αυξανόμενος παγκόσμιος πληθυσμός που απαιτεί περισσότερη τροφή.

Δισεκατομμύρια άνθρωποι, και πολλές οικονομίες, είναι όλο και περισσότερο ευάλωτες. Οι άνθρωποι υποφέρουν εξαιτίας των κινδύνων που σχετίζονται με το νερό για το οποίο θα μπορούσε να είναι καλύτερη διαχείριση του. Ακόμη οι ίδιοι κίνδυνοι θα προκαλούσαν την κατάρρευση των υδρόβιων άγριας ζωής σε όλο τον κόσμο επισημαίνεται από τον επικεφαλής της ομάδας των επιστημόνων.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση