Καθοριστική η ερχόμενη εβδομάδα για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Μετά την κάθοδο τους στην Αθήνα οι αγρότες επέστρεψαν στα μπλόκα που έχουν στήσει στις εθνικές οδούς . Η ερχόμενη εβδομάδα είναι καθοριστική για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων πρόκειται να συγκαλέσει γενική συνέλευση των 68 μπλόκων που έχουν συμπαραταχθεί -και συμμετείχαν στα δύο ογκώδη συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας σήμερα και χθες- προκειμένου να αποφασίσουν την κλιμάκωση, και με εναλλακτικές μορφές, των κινητοποίησεών τους.

Σύμφωνα με όσα επανέλαβε ο Βαγγέλης Μπούτας εκ μέρους της Συντονιστικής, ζητείται η απόσυρση των προωθούμενων σχεδιασμών για το ασφαλιστικό και το φορολογικό και η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του υψηλού κόστους παραγωγής, όπως μεταξύ άλλων αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση του αγροτικού ρεύματος και κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.

Την ίδια ώρα οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών αναμένουν το πράσινο φως από την κυβέρνηση για την έναρξη διαλόγου στη βάση των προτάσεων που από κοινού έχουν καταθέσει με τους αγρότες του μπλόκου των Μικροθηβών.

Απόψε λήγει η προθεσμία που έχει δοθεί σε όσους επιθυμούν να μελετήσουν και να υπογράψουν τις προτάσεις που πρόκειται να στείλει τη Δευτέρα στον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων, η Πανελλήνια Συντοντιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση