Βουλγαρικό ψωμί «βαφτίζεται» και πωλείται ως ελληνικό

του Δημήτρη Διαμαντίδη

Τρεις νταλίκες την ημέρα εισέρχονται από τη Βουλγαρία στο ελληνικό έδαφος μέσω των τελωνείων του Προμαχώνα και των Ευζώνων γεμάτες με συσκευασμένα αρτοποιήματα και ψωμιά, φτάνουν στη Θεσσαλονίκη, αποσυσκευάζονται τα είδη και διανέμονται σε πρατήρια πώλησης, απ΄όπου διατίθενται ως ελληνικά προϊόντα.

Στην αποκάλυψη αυτή προχώρησε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου για τις εκθέσεις Detrop Boutique, Artozyma και Ελλήνων Κόσμημα, ο κ. Νεόφυτος Παπαδόπουλος, Ά Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος.

Ο κ. Παπαδόπουλος επισήμανε ακόμη πως υπάρχει μεγάλη ζήτηση από γειτονικές Βαλκανικές χώρες για παραγωγικό και μηχανολογικό εξοπλισμό αρτοποιίας, που κατασκευάζεται από ελληνικές επιχειρήσεις, αναφέροντας ενδεικτικά πως σχετικές συμφωνίες έχουν κλείσει εταιρείες της χώρας μας στην Αλβανία.

Τέλος, σημείωσε πως ο κλάδος της αρτοποιίας αντιστέκεται στην κρίση με 14.500 μικρές επιχειρήσεις πανελλαδικά, στις οποίες παράγεται σχεδόν το 90% του ψωμιού που πωλείται.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση