Με χορηγίες ο επιφανειακός καθαρισμός του Θερμαϊκού Κόλπου

Ευχαριστήριες επιστολές προς τις εταιρείες LIDL Hellas, ΕΥΑΘ Α.Ε. και ΔΕΘ-Helexpo Α.Ε., παρέδωσε σήμερα η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, για τη συμμετοχή τους στη χρηματοδότηση του προγράμματος «Επιφανειακός Καθαρισμός του Θερμαϊκού Κόλπου» από την 1η Ιανουαρίου 2015 μέχρι σήμερα.

Η κα. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ευχαρίστησε τους εκπρόσωπους των τριών εταιριών για την ευαισθητοποίηση τους απέναντι στα περιβαλλοντολογικά προβλήματα και για την κοινωνική υπευθυνότητα που επέδειξαν ενισχύοντας το πρόγραμμα του καθαρισμού του Θερμαϊκού κόλπου.

«Η ανταπόκριση των εταιρειών στο να αντιμετωπίσουμε από κοινού ένα πρόβλημα που αγγίζει όλους τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, αναδεικνύει και τα οφέλη που μπορούμε να έχουμε από την υγιή συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα» τόνισε.

Ο καθαρισμός του Θερμαϊκού κόλπου με το πρόγραμμα «Επιφανειακός Καθαρισμός» γίνεται μέσω ειδικού αντιρρυπαντικού σκάφους της North Aegean Slops, που συλλέγει από την επιφάνεια της θάλασσας ανά μήνα περισσότερα από 130 κ.μ. απορριμμάτων (πλαστικές και αλουμινένιες συσκευασίες, ξύλα, φύκια κ.ά.) ή επεμβαίνει με τον κατάλληλο εξοπλισμό σε έκτακτα ρυπαντικά περιστατικά, πχ από πετρελαιοκηλίδες.

Η λειτουργία του σκάφους υποστηρίζεται οικονομικά από χορηγούς, φορείς και ιδιωτικές επιχειρήσεις, με την εποπτεία του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης).

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση