Αντίστροφη μέτρηση για την ευρεία δενδροφύτευση στο Σέιχ Σου

Με τσάπες, φτυάρια και 1.000 δενδρύλλια, εκατοντάδες εθελοντές θα συμμετέχουν την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στη νέα «επίθεση» ζωής στο καμένο από την πυρκαγιά του 1997 Σέιχ-Σου, όπου θα πραγματοποιηθεί ευρεία δενδροφύτευση σε μια μεγάλη έκταση στην καρδιά του δάσους - πνεύμονα της Θεσσαλονίκης. Χορηγός επικοινωνίας της όμορφης ενέργειας που διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης - Συκεών είναι η Greenagenda.gr.

Ο δρόμος οδηγεί τους εθελοντές στην περιοχή «Λυόμενο», με το μεγάλο ραντεβού της γιορτής του περιβάλλοντος να έχει προγραμματισθεί για μεθαύριο, με σημείο-αφετηρία το ξωκλήσι του Αγ. Βασιλείου.

Από τις 10 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ξεχυθούν στις βουνοπλαγιές αναδασώνοντας μια καμένη έκταση 25 στρεμμάτων με τη δενδροφύτευση 1.000 κωνοφόρων, πλατύφυλλων και αρωματικών δενδρυλλίων, όπως τραχεία πεύκη, κουκουναριά, κυπαρίσσι, δρυς, δενδρολίβανο, κ.ά.

dendro

«Ο αγώνας για την προστασία του περιβάλλοντος και την αναγέννηση του δάσους, που περιβάλλει την πόλη μας και αποτελεί πηγή ζωής, είναι ένας αγώνας διαρκείας, ένας μαραθώνιος χωρίς τερματισμό. Οι προσπάθειές μας για την αναγέννηση των καμένων εκτάσεων δεν θα σταματήσει μέχρι να καλυφτεί και το τελευταίο σημείο που θυμίζει ακόμη τις στάχτες του 1997. Κι αυτό είναι υπόθεση όλων μας, μικρών και μεγάλων. Για αυτό και την Κυριακή θα είμαστε όλοι στην καρδιά του Σέιχ-Σου να φυτεύσουμε ζωή. Είναι μια ακόμη μεγάλη γιορτή από την οποία δεν θα λείψει κανένας», αναφέρουν σε μήνυμά τους ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και ο αντιδήμαρχος Πρασίνου Αλέκος Σιμητόπουλος, καλώντας τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν ενεργά στη μεγάλη προσπάθεια.

Πρόκειται για την τρίτη συνεχή οργανωμένη εξόρμηση δενδροφύτευσης που πραγματοποιεί ο δήμος κινητοποιώντας εκατοντάδες εθελοντές, τοπικούς συλλόγους και φορείς, και εντάσσεται στο πλαίσιο της σταθερής πολιτικής και των δράσεών του για την προστασία του περιβάλλοντος και του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης.

Ανάλογες δυναμικές εκστρατείες προηγήθηκαν το 2014 και 2015 στα Πεύκα (θέση «Κοιμητήρια») και Σέιχ-Σου, με τους περισσότερους από 2.000 εθελοντές να έχουν αναδασώσει περίπου 800 στρέμματα δενδροφυτεύοντας περίπου 25.000 δένδρα.

Η εκστρατεία δενδροφύτευσης οργανώνεται από το Γραφείο Περιβάλλοντος και Πρασίνου του δήμου, με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Κεντρικής Μακεδονίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, που προσφέρει και τα δενδρύλλια. Στους εθελοντές θα δοθούν τσάπες και φτυάρια και ειδικοί επιστήμονες θα δίνουν οδηγίες για το σωστό τρόπο φύτευσης, ενώ τα μέλη της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών και της Διασωστικής Ομάδας Αγίου Παύλου θα βρίσκονται σε επιφυλακή για την παροχή πρώτων βοηθειών ή την κάλυψη οποιασδήποτε άλλης έκτακτης ανάγκης.

Χορηγός επικοινωνίας είναι η Greenagenda.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση