Η «Αργυρώ»... ξαναχτύπησε: Φόρεσε το σωσίβιο πρόσφυγα! (φωτο)

του Νίκου Αβουκάτου

Η «Αργυρώ», η φώκια που έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστή στο Αιγαίο, συνεχίζει να εντυπωσιάζει του κατοίκους της Σάμου με την ασυνήθιστη συμπεριφορά της. Αυτή τη φορά θέλησε να κάνει ακόμη πιο έντονη την παρουσία της. Με μια συμβολική κίνησή της, αναδεικνύει το δράμα των προσφύγων.

Ομάδα των εθελοντών του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» την εντόπισε στο λιμάνι του Βαθέως της Σάμου να φορά το σωσίβιο ενός πρόσφυγα. «Κάθε κίνηση της συγκεντρώνει τα βλέμματα όλων, ακόμη και οι ταλαιπωρημένοι πρόσφυγες με τα καμώματα της φώκιας νιώθουν κάποια ανακούφιση και χαμογελούν», είπε στη Greenagenda.gr o διευθυντής του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», Θοδωρής Τσιμπίδης.

αργ

«Η "Αργυρώ" έχει εντυπωσιάσει τους πρόσφυγες με την ασυνήθιστη αυτή συμπεριφορά της καθώς οι φώκιες επιλέγουν να ζουν μοναχικές, όμως η συγκεκριμένη φώκια έχει επιλέξει να βρίσκεται ανάμεσα στους ανθρώπους. Αυτήν την περίοδο οι πρόσφυγες είναι περισσότεροι στην περιοχή μας και έτσι βρίσκεται ανάμεσα τους. Στις ακτές λοιπόν βρίσκει τα φουσκωτά, τα σωσίβια αλλά και τις σαμπρέλες των ανθρώπων αυτών», σημείωσε ο κ. Τσιμπίδης.

Η «Αργυρώ» με τον τρόπο της θέλησε να στείλει το δικό της μήνυμα για την προσφυγική κρίση αλλά και τους κινδύνους που εγκυμονεί το ταξίδι τους δια θαλάσσης.

«Ακόμη και η ίδια  διασχίζοντας τα νερά του Αιγαίου προσπαθεί να επιβιώσει έως σήμερα, παρ' όλες τις αντιξοότητες και τους κινδύνους που την περιτριγυρίζουν στο Αιγαίο», υπογράμμισε ο κ. Τσιμπίδης.

Σε διάστημα 14 μηνών, η ομάδα ερευνητών του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» εντόπισε νοτιοδυτικά της Σάμου την έκτη θανατωμένη φώκια στην περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου!

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση