Περιβαλλοντικό «έγκλημα» κατά συρροή στο Ωραιόκαστρο (φωτο)

του Νίκου Αβουκάτου

Σε μία απέραντη και παράνομη χωματερή έχει μετατραπεί μεγάλης έκτασης αγροτική περιοχή στην Ασπρόβρυση του δήμου Ωραιοκάστρου, πίσω από το κέντρο διασκέδασης «Δηβέλια». Την αποκαρδιωτική εικόνα συνθέτουν τόσο οι απίστευτα μεγάλοι όγκοι κάθε λογής σκουπιδιών όσο και τόνοι οικοδομικών υλικών (μπαζών) από παράνομη απόθεση, που πλέον σχηματίζουν ολόκληρα... βουνά.

Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής και διερχόμενοι οδηγοί, το θλιβερό σκηνικό εκατοντάδων μέτρων συστήνεται στο σημείο τα τελευταία έξι (!) χρόνια και διαρκώς μεγεθύνεται, χωρίς όλο αυτό το διάστημα να υπάρξει η παραμικρή επέμβαση των αρμοδίων, παρότι οι τηλεφωνικές εκκλήσεις, όπως λένε, ήταν πολλές.

Δορυφορική λήψη από την περιβαλλοντική καταστροφή στο σημείο

Δορυφορική λήψη από την περιβαλλοντική καταστροφή στο σημείο

Μάλιστα, ενδιαφερόμενοι για τη διογκούμενη περιβαλλοντική καταστροφή στην οποία έχει εγκλωβιστεί η περιοχή προέβησαν και σε αποστολή ηλεκτρονικής, ενυπόγραφης επιστολής προς τον δήμο Ωραιοκάστρου, δίχως, ωστόσο, να λάβουν απάντηση, πολλώ δε μάλλον ουσιαστική ανταπόκριση στο θέμα.

σκουπ4 σκουπ6

Από την πλευρά του, ο δήμος Ωραιοκάστρου δηλώνει άγνοια για το μεγάλο πρόβλημα που ταλανίζει εδώ και πολλά χρόνια την Ασπρόβρυση, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρξε καταγγελία για το ζήτημα.

Κατόπιν παρεμβάσεως της Greenagenda.gr, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου του δήμου, Κυριάκος Ιωσηφίδης, πραγματοποίησε σήμερα επιτόπια επίσκεψη στο σημείο και δεσμεύθηκε για άμεση και οριστική λύση του προβλήματος, η οποία, όπως προέβλεψε μιλώντας στη Greenagenda, θα δοθεί εντός των επόμενων 15 ημερών.

σκουπ5

Σκουπίδια_1

Σκουπίδια_2 Σκουπίδια_3

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση