Προσεχώς «κόκκινη» η Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης (φωτο)

του Νίκου Αβουκάτου

Δεκάδες πολίτες με σύμμαχο τον καλό καιρό ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλόγου «Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας» και έσπειραν παπαρούνες στον Κήπο των Εποχών, στη Θεσσαλονίκη. Άφησαν λοιπόν την αναπαυτική πολυθρόνα και όποια άλλη δουλειά τους και κατηφόρισαν στη Νέα Παραλία. Με ένα σκαπτικό εργαλείο και αρκετή διάθεση συμμετείχαν στη δράση.

Σε 40 μέρες αναμένεται να φυτρώσουν οι νέοι σπόροι και έτσι οι πολίτες θα μπορέσουν να γιορτάσουν το Μάη στη Νέα Παραλία. Ο Πρόδρομος Νικηφορίδης, ένας εκ του αρχιτεκτονικού διδύμου της ανάπλασης στην Νέα Παραλία, επεσήμανε ότι η «σπορά ήταν επιβεβλημένη γιατί πέρσι υπήρξε μία κοπή στον κήπο και ενώ είχαν φυτρώσει οι παπαρούνες, οι οποίες βέβαια δεν είχαν ανθίσει. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να εκλείψει ο σπόρος Αποφασίσαμε ως σύλλογος να προβούμε στη σπορά με την συνδρομή του κόσμου γιατί αυτό ενεργοποιεί τον κόσμο για συμμετοχικές δράσεις».

Ο κήπος των Εποχών είναι ο μεγαλύτερος κήπος της Νέας Παραλίας σε ό,τι αφορά το πράσινο και φυτεύτηκαν πολλές χιλιάδες σπόροι.

«Ελπίζουμε ότι οι σπόροι θα ξαναφέρουν τις παπαρούνες στη Νέα Παραλία και στις αρχές Μαΐου θα τις δούμε ανθισμένες», σημείωσε ο κ. Νικηφορίδης.

Ικανοποιημένοι, παράλληλα, ήταν όλοι όσοι συμμετείχαν στην δράση του Συλλόγου των «Φίλων της Νέας Παραλίας». «Περάσαμε το χρόνο μας δημιουργικά και είμαι χαρούμενη που συνέβαλα στη σπορά και αναμένω να δω ανθισμένες τις παπαρούνες», τόνισε ένα μέλος του συλλόγου.

παραλια 3

παραλια 2

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση