«Όχι» ΥΠΕΝ στο αίτημα των ενεργειακών δήμων για έσοδα από δημοπρασίες CO2

Τη δυσαρέσκεια του για την απόρριψη από πλευράς του Υπουργού Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη, της πρότασης των Ενεργειακών Δήμων, με την οποία ζητούσαν να τους διατεθεί μέρος των εσόδων από τις δημοπρασίες δικαιωμάτων εκπομπών CO2 , εξέφρασε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης.

Όπως τονίζει ο κ. Ιωαννίδης, «θεωρούμε κοινωνικά δίκαιο το αίτημα και είναι απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να χρηματοδοτήσουμε τη μετάβαση μας σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, που αντικειμενικά είναι απαραίτητο. Δυστυχώς ο κ. Σκουρλέτης στη συνάντηση μας επικαλέστηκε ως λόγο απόρριψης του αιτήματος μας τη μη πρόβλεψη στην Ευρωπαϊκή οδηγία. Αυτό που επικαλέστηκε ο Υπουργός δεν ισχύει και είναι κάτι που θέλω να εκφράσω δημόσια. Δεσμεύτηκε όμως, σε σχετική συζήτηση στο Κοινοβούλιο, πως θα επισκεφθεί την Κοζάνη στις 8 Απριλίου για να αναπτύξει ένα σχεδιασμό».

Αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις του ο Δήμαρχος Κοζάνης ανέφερε πως «δεν είναι μια προσπάθεια που σταματά. Έχουμε εδραιώσει σε συνεργασία και με φορείς της περιοχής, πως είναι ένα απόλυτο λογικό αίτημα. Να χρηματοδοτηθούν οι 3 νομοί για ένα σχέδιο μετάβασης στη μεταλιγνιτική περίοδο, η οποία θα έρθει τα επόμενα χρόνια και θα μας βρει απροετοίμαστους».

Ο Δήμος Κοζάνης θα διοργανώσει στις 8 Απριλίου ημερίδα για τη Μεταλιγνιτική περίοδο. «Θέλω να πιστεύω πως από εδώ και πέρα, θα ξεκινήσει μια συντονισμένη προσπάθεια για να εκπονήσουμε ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό», σημείωσε ο κ. Ιωαννίδης.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση