ΕΠΑΜΑΘ: Σήμανση για την ανάδειξη της περιβαλλοντικής ευαισθησίας επιχειρήσεων

H Σήμανση Ποιότητας και Συνεργασίας ΕΠΑΜΑΘ αποτελεί ένα εμπορικό σήμα που σκοπό έχει να λειτουργήσει ως σύμβολο για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παράγονται/προσφέρονται στην Προστατευόμενη Περιοχή του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (ΕΠΑΜΑΘ). Στόχος είναι η δημιουργία μοναδικής ταυτότητας για τα προϊόντα/υπηρεσίες που χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα στην παραγωγική διαδικασία με σεβασμό στις αρχές και τις αξίες της προστασίας του περιβάλλοντος της Προστατευόμενης Περιοχής.

Παράλληλα, η Σήμανση Ποιότητας αποτυπώνει τη δέσμευση για συνεργασία μεταξύ των φορέων, παραγωγών και επιχειρήσεων της περιοχής με σκοπό την ανάληψη δράσης σε ζητήματα περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης.

Η Σήμανση Ποιότητας και Συνεργασίας ΕΠΑΜΑΘ απευθύνεται σε παραγωγούς ή συνεταιρισμούς παραγωγών φυτικών (αγροτικών) προϊόντων και σε μονάδες συσκευασίας, σε εκτροφείς συστημάτων εκμετάλλευσης ζώων με βάση της αρχές της βιολογικής κτηνοτροφίας, σε χώρους διαμονής, όπως αστικά, αγροτικά ή παραδοσιακά ξενοδοχεία, ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα, τουριστικοί οικίσκοι, κλπ καθώς επίσης και σε χώρους εστίασης όπως εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία, κλπ. Αποτελεί ένα καινοτόμο πρόγραμμα που σκοπό έχει την ανάδειξη και αναγνώριση των μονάδων που δραστηριοποιούνται σε μια προστατευόμενη περιοχή σεβόμενοι το περιβάλλον.

Δύο μονάδες από τον αγροτικό κλάδο και το κλάδο του τουρισμού αποτελούν τις πρώτες επιχειρήσεις που έλαβαν τη Σήμανση Ποιότητας και Συνεργασίας ΕΠΑΜΑΘ. Πρόκειται για μία μονάδα συσκευασίας και διάθεσης προϊόντων φυτικής παραγωγής του αγροτικού συνεταιρισμού Χρυσούπολης που εδρεύει στο Χρυσοχώρι Καβάλας με έντονο εξαγωγικό χαρακτήρα και μια μονάδα φιλοξενίας που βρίσκεται στο Πόρτο Λάγος και δέχεται επισκέπτες από Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση