Κοπεγχάγη, η πόλη του ποδηλάτου με ειδικές διαδρομές σε όλο σχεδόν το δίκτυο της

Το 37% των εργαζομένων και των φοιτητών στη Κοπεγχάγη προτιμά το ποδήλατο κάθε πρωί και ο αντίστοιχος αριθμός που κατοικούν στην πόλη φθάνει το 55%. Το 26% όλων των οικογενειών στη  Κοπεγχάγη με δύο ή περισσότερα παιδιά έχουν ένα ποδήλατο φορτίου.Τα στοιχεία αυτά δείχνουν πόσο δημοφιλής είναι η χρήση του ποδηλάτου ως μέσο μετακίνησης.

cykel family

Η Κοπεγχάγη είναι παγκοσμίως δημοφιλής για την διαδεδομένη χρήση του ποδηλάτου και πλέον επισήμως είναι η  πρώτη «ποδηλατούπολη». Το περασμένο χρόνο ψηφίστηκε ως η καλύτερη πόλη για τους ποδηλάτες και ιδανική για το  επίπεδο διαβίωσης. Οι Δανοί είναι ευρέως γνωστό για την αγάπη τους στο ποδήλατο και μάλιστα πολλές πόλεις του κόσμου αναζητούν να αντιγράψουν  αυτή την πόλη της Βόρειας Ευρώπης.

Η Κοπεγχάγη διαθέτει δίκτυο ποδηλατοδρόμων με περισσότερα από 390 χιλιόμετρα. Ένας σουπερ ποδηλατοδρόμος υψηλών προδιαγραφών παρέχει στους ποδηλάτες ασφάλεια και ευχάριστες βόλτες και συνδέει το κέντρο της Κοπεγχάγης με την πόλη του Αλπμπέρτλουντ που βρίσκεται 22 χιλιόμετρα έξω  από την  πόλη.

Το δίκτυο θα αυξήσει τον αριθμό των  ποδηλατικών γραμμών στην μητροπολιτική Κοπεγχάγη έως 15% και εκτιμάται  ότι θα μειώσει τις δημόσιες δαπάνες έως 40,3 εκατομμύρια ευρώ ετησίως χάρη στη βελτίωση της υγείας των πολιτών.

Οι άνθρωποι που ζουν στην ευρύτερη περιοχή της Κοπεγχάγης έχουν έναν ευκολότερο και ασφαλή τρόπο μετακίνησης προς την εργασία τους ή τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Η πορτοκαλί λωρίδα στην άσφαλτο δείχνει τη διαδρομή, οι ποδηλάτες έχουν όλες τις ανέσεις όπως αντλίες αέρα για τα ποδήλατα τους, ασφαλέστερες διασταυρώσεις και σηματοδότες που εξασφαλίζουν χρονικά τη μέση ταχύτητα του ποδηλάτου, μειώνοντας τον αριθμό των στάσεων από τους ποδηλάτες.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση