Το μεγαλύτερο σχολείο της Δανίας θα λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια

Το νέο Διεθνές Σχολείο της Κοπεγχάγης σχολείο θα λειτουργεί με καθαρή ενέργεια από τον ήλιο καθώς θα διαθέτει τη μεγαλύτερη ηλιακή γυάλινη πρόσοψη του κόσμου.

Μία από τις κορυφαίες εταιρείες επενδύσεων του Ντουμπάι θα παρέχει τη φωτοβολταϊκή τεχνολογία. Η πρόσοψη του σχολείου θα αποτελείται από περίπου 12.000 υαλοπίνακες που θα παράγουν ηλεκτρική ενέργεια. Οι αρχιτέκτονες παρουσίασαν τον καινοτόμο σχεδιασμό του κτιρίου το οποίο θα  είναι το μεγαλύτερο σχολείο στη Δανία.

Σύμφωνα με την εταιρεία, με την ηλιακή γυάλινη πρόσοψη θα παράγονται  ετησίως περίπου 300 μεγαβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας για να καλύπτονται λίγο περισσότερο από το ήμισυ οι ανάγκες του κτιρίου.

Εκτός από το σχολείο, η συγκεκριμένη εταιρεία αναμένεται να εγκαταστήσει την συγκεκριμένη τεχνολογία σε δύο ακόμη κτίρια στο Ντουμπάι. Η ενσωμάτωση της ηλιακή τεχνολογίας στα παράθυρα είναι μια αναπτυσσόμενη δυναμική αγορά των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η τεχνολογία βελτιώνεται με αποτέλεσμα οι αρχιτέκτονες και οι σχεδιαστές να αναζητούν περισσότερους τρόπους για νέες κατασκευές που λειτουργούν με καθαρή ενέργεια. Η τεχνολογία επιτρέπει μεγάλα κτίρια όπως σχολεία και γραφεία να μειώσουν τις εκπομπές  διοξειδίου του άνθρακα.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση