Ξεκινά και πάλι τον γύρο του κόσμου το Solar Impulse 2

Μετά από αρκετούς μήνες επανασχεδιασμού και ελέγχων στη Χαβάη το Solar Impulse 2 ετοιμάζεται και πάλι να πετάξει στον αέρα για να συνεχίσει το ταξίδι του, αξιοποιώντας την ενέργεια του ήλιου την οποία αποθηκεύει σε μπαταρίες.

Στο Solar Impulse 2 αντικαταστάθηκαν οι κατεστραμμένες μπαταρίες λόγω της υπερθέρμανσης τους και έχει αναβαθμιστεί το σύστημα ψύξης.Τον Απρίλιο είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει και πάλι το ταξίδι του για την αμερικανική ήπειρο, να συνεχιστεί προς την Ευρώπη και να καταλήξει εκεί που ξεκίνησε ο γύρος του κόσμου τον περασμένο Μάρτιο.

 

solar

Η ιστορική πρωτιά για την αεροπορία και για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι η πρώτη διέλευση του Ειρηνικού Ωκεανού από την Ιαπωνία στη Χαβάη.

Ένα χρόνο πριν, στις 18 Μαρτίου του 2015 το Solar Impulse 2 με τους δύο χειριστές του Μπερτραντ Πικάρντ και Aντρε Μπόρσμπερχ αναχωρούσε για τον γύρο του κόσμου από το Άμπου Ντάμπι. Το βλέμμα όλων ήταν στραμμένο στο ηλιακό αεροπλάνο καθώς ξεκινούσε για ένα αεροπορικό ταξίδι 35.000 χλμ με σκοπό να στείλει το μήνυμα της καθαρής ενέργειας. Οι χώρες που διέσχισε για να φθάσει στη Χαβάη είναι η Ινδία, η Μιανμάρ, η Κίνα και η Ιαπωνία.

Το Solar Impulse 2 δεν είναι το πρώτο ηλιακό αεροπλάνο, αλλά μπορεί να πετάξει μέρα και νύχτα, χωρίς καύσιμα, χρησιμοποιώντας μόνο την ενέργεια που αποθηκεύεται σε μπαταρίες του. Είναι μια διαφορετική πτήση όπου οι δυο πρωταγωνιστές δοκιμάζουν τις αντοχές τους, βρίσκονται σε επαγρύπνηση και χρειάζεται να μοιραστούν στο μικρό πιλοτήριο 500 ώρες πτήσης.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση