Έσβησαν τα φώτα στην «Ώρα της Γης»

Στα σημαντικά μνημεία και αξιοθέατα σε όλο τον πλανήτη έσβησαν τα φώτα, ενώ το ίδιο συνέβη σε πολλά σπίτια και διαμερίσματα, στέλνοντας με αυτό τον τρόπο ένα συμβολικό μήνυμα για την προστασία του πλανήτη και ειδικά για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Στην «Ώρα της Γης» συμμετείχε και η Ελλάδα, με το συμβολικό σβήσιμο του φωτισμού του Παρθενώνα στις 20:30 και για μία ώρα. Επιπλέον, το αεροδρόμιο της Αθήνας έσβησε τα φώτα του και διέκοψε τη λειτουργία ενός από τους δύο διαδρόμους του  από τις 20:30 έως τις 21:30. Όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις πραγματοποιήθηκαν κανονικά από τον ανατολικό διάδρομο του αεροδρομίου.

Είναι η 10η κατά σειρά «Ώρα της Γης» και η δράση της WWF ξεκίνησε από τα νησιά Φίτζι ενώ στη συνέχεια  επεκτάθηκε στην Ασία, την Ευρώπη και την Αμερική.

Υπολογίζεται πως 60 λεπτά δίχως κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος σε ολόκληρο τον πλανήτη, μειώνει την κατανάλωση ενέργειας κατά 10,2%.

Εκατομμύρια ήταν οι νέοι  που ανταποκρίθηκαν  στο κάλεσμα των διοργανωτών και έστειλαν το δικό τους ξεχωριστό μήνυμα από το Λονδίνο, το Παρίσι, τη Μαδρίτη, τον Καύκασο, τη Μαδαγασκάρη, την Καμπότζη και το Χονγκ Κόνγκ.

Αρκετοί κάτοικοι της Μαδρίτης παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις που έγιναν μπροστά από το βασιλικό παλάτι της ισπανικής πρωτεύουσας

 

earth royal palace of madrid

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση