Οι ελληνικές υπερτροφές σε όλο τον κόσμο

του Δημήτρη Διαμαντίδη

Παράδειγμα μίας επιχειρηματικότητας, η οποία μπορεί συστηματικά και με σχέδιο, να αναδείξει τα προϊόντα της ελληνικής γης σε όλο τον κόσμο, αποτελεί η εταιρεία «Πήγασος Βιολογικές Υπερτροφές».

H μεταποιητική μονάδα (με έδρα τον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης) επεξεργασίας φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών, παραγωγής αιθέριων ελαίων, εκχυλισμάτων και χειροποίητων φυτικών καλλυντικών, δημιουργήθηκε το 2011 με ίδια μέσα και χωρίς τραπεζικό δανεισμό από τον κ. Γιάννη Μωραΐτη.

Όπως τονίζει στη Greenagenda.gr ο κ. Μωραΐτης, η επιχείρηση διαθέτει σήμερα 74 ενεργούς κωδικούς προϊόντων, ενώ συνεργάζεται και απορροφά την φυτική παραγωγή 32 βιολογικών καλλιεργητών της Βόρειας Ελλάδας.

«Οι δικές μας καλλιέργειες ανέρχονται σε 70 στρέμματα, αλλά συνεργαζόμαστε με καλλιεργητές, οι οποίοι διαθέτουν συνολικά άλλα 1.000 στρέμματα. Εκτός από την ελληνική αγορά, εξάγουμε σε 9-10 χώρες. Στο μέλλον σκεφτόμαστε να δημιουργήσουμε ακόμη και δικό μας κατάστημα λιανικής πώλησης, το οποίο θα διαθέτει το σύνολο των προϊόντων μας. Τα είδη μας ο καταναλωτής μπορεί να τα βρει σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων, delicatessen, σε σχετικά εξειδικευμένα e-shop, αλλά και σε αλυσίδες σούπερ-μάρκετ», τονίζει ο ίδιος.

444

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία δραστηριοποιείται στην καλλιέργεια και μεταποίηση-τυποποίηση φαρμακευτικών φυτών, όπως τρούφας, γκότζι μπέρι, ιπποφαούς, αρώνιας, αλόης, καθώς και αρωματικών βοτάνων όπως μελισσόχορτου, βασιλικού, λεβάντας, ρίγανης, χαμομηλιού κ.α. με βιολογικό και μόνο τρόπο, εγκεκριμένο από τον οργανισμό πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων ΔΗΩ.

Η «Πήγασος Βιολογικές Υπερτροφές» διαθέτει μεταξύ άλλων ειδών και την σειρά τσαγιού «Οδύσσεια» με πολλά διαφορετικά αμιγώς ελληνικά βότανα και σε βιοδιασπώμενη συσκευασία.

Σημαντική καινοτομία των συγκεκριμένων προϊόντων, πέρα από το γεγονός ότι για την παρασκευή τους χρησιμοποιούνται μόνο ελληνικά βότανα, αποτελεί και η συσκευασία τους, η οποία είναι μία εύχρηστη πυραμίδα, που φτιάχνεται από πολτό καλαμποκιού και διασπάται πλήρως σε 15 μήνες περίπου από τη στιγμή που πέφτει στο χώμα.

5

Στο πεδίο των υπερτροφών, η εταιρεία διαθέτει προϊόντα νωπά, αποξηραμένα, βιολογικές μαρμελάδες με υπερτροφές, τις οποίες παρουσίασε επίσημα πριν από λίγες ημέρες και σαπούνια από υπερτροφές.

Ακόμη, η σειρά προϊόντων Peata περιλαμβάνει φυτικό σιρόπι ενηλίκων, αλλά και παιδιατρικό σιρόπι, που χάρη στα συστατικά τους, ανακουφίζουν από τα συμπτώματα του κρυολογήματος (βήχας, καταρροή) και βασίζονται σε συστατικά όπως φασκόμηλο, ευκάλυπτος, κόκκινο φραγκοστάφυλλο, μέλι ακακίας κα.. Αυτή η σειρά προϊόντων διαθέτει και ρινικό σπρέϊ, ενώ σύντομα θα προστεθεί και στοματικό διάλυμα.

«Δεν σταματάμε να προσθέτουμε προϊόντα. Πρόσφατα εγκαταστήσαμε στη μονάδα μας αποστακτήρα και εκχυλιστήρα αιθέριων ελαίων. Μας δίνεται πλέον η δυνατότητα να εισέλθουμε και στην παραγωγή αιθέριων ελαίων και βαμμάτων, με χρήσεις, οι οποίες είναι πάρα πολλές και εκτείνονται από την κοσμετολογία και την φαρμακευτική μέχρι την βιομηχανία τροφίμων και βέβαια την λιανική πώληση», καταλήγει ο κ. Μωραΐτης.

6

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση