Κενυάτικο το βάθρο του 11ου Διεθνή Μαραθώνιου «Μέγας Αλέξανδρος» (φωτο)

Ικανοποιημένοι δήλωσαν αθλητές και θεατές  για τη διοργάνωση  του  NN 11ου Διεθνή Μαραθώνιου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» που ξεκίνησε από την Πέλλα και τερμάτισε στη Θεσσαλονίκη. Χορηγός επικοινωνίας  είναι η VORIA.gr.

Στους άνδρες, οι πρώτοι τρεις αθλητές του μαραθώνιου δρόμου είναι από την Κένυα και οι οποίοι έπιασαν το όριο για τους ολυμπιακούς αγώνες. Ο Άμπελ Κομπέτ Ροπ είναι ο νικητής του 11ου Διεθνούς Μαραθωνίου . Με χρόνο 2:17:41 ο Κενυάτης αθλητής κατέκτησε την πρώτη θέση.

Η πρώτη γυναίκα δρομέας που τερμάτισε στον 11ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» είναι από την Κένυα  και τερμάτισε με χρόνο 2 ωρες και 41 λεπτά. Στη δεύτερη  θέση είναι η  Μαρία Βράγιτς από την Κροατία και τη τρίτη θέση κατέλαβε αθλήτρια από τη Ρουμανία.

μαραθωνιο 3

Ο πρώτος δρομέας του Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 10.000 μ. του 11ου Διεθνούς Μαραθωνίου είναι ο Κενυάτης  Μοάνγκι, ενώ ακολούθησαν οι Ρώσοι Λιατγκάροφ και Ανίσκι.

Η εκκίνηση δόθηκε από το Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων Μενεμένης και ο τερματισμός ήταν στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο ύψος του Αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Στις 12. 30 δόθηκε η εκκίνηση  του δρόμου των  5 χλμ μπροστά στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης.

Αρκετός κόσμος έχει πλημμυρίσει την παραλιακή οδό για να χειροκροτήσει του αθλητές μπροστά στην πλατεία αγάλματος Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Συγκίνηση προκάλεσε το γεγονός κάποιοι αθλητές στα τελευταία μέτρα  του μαραθώνιου πήραν αγκαλιά τα παιδιά τους και διένυσαν τα τελευταία μέτρα της διαδρομής. Ικανοποιημένοι  για την διοργάνωση δήλωσαν όσοι συμμετείχαν στο  μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός.

Με τη συμβολική φύτευση μιας ελιάς  οι μαθητές δημοτικών που έτρεξαν στα 1.000 μέτρα έστειλαν το μήνυμα της συμπαράστασής προς τα παιδιά που υποφέρουν από το προσφυγικό ζήτημα.

μαραθωνιο ελια

Περισσότεροι από 20.000 δρομείς κάθε ηλικίας και επιπέδου φυσικής κατάστασης, με σύνθημα «όλοι μπορούμε, όλοι συμμετέχουμε», στέλνουν το μήνυμα άθλησης και υγείας, μέσα από τη διοργάνωση που είναι αφιερωμένη στον Στέλιο Κυριακίδη και που εκτός από αθλητικό, διαθέτει κοινωνικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό, τουριστικό, επιστημονικό και ιστορικό χαρακτήρα.

Οι εκδηλώσεις του ιστορικού αυτού θεσμού, ο οποίος από το 2006 ενώνει την Πέλλα με τη Θεσσαλονίκη, μεταφέρει τα πολλαπλά του μηνύματα σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση