Λόφοι τα σκουπίδια στη Ζάκυνθο, κλειστός μέχρι νεωτέρας ο ΧΥΤΑ Σκοπού (φωτο)

του Νίκου Αβουκάτου

Ανυποχώρητοι δηλώνουν οι επαγγελματίες και κάτοικοι του Καλαμακίου Ζακύνθου, οι οποίοι συνεχίζουν τον αποκλεισμό του ΧΥΤΑ στον Σκοπό, μετά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση τους. Η κατάσταση με τα σκουπίδια επιδεινώνεται στους δρόμους της Ζακύνθου, έχουν σχηματιστεί βουνά και υπάρχει πλέον έντονος προβληματισμός από τις αρχές και τους συλλόγους του τουριστικού κλάδου.

Οι επαγγελματίες και κάτοικοι θέτουν μια σειρά από αντισταθμιστικά μέτρα προς συζήτηση όπως η απαλλαγή των τελών τους για μια δεκαετία και την επικάλυψη των απορριμμάτων με χώμα. Την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να συνεδριάσουν εκ νέου προκειμένου να ανοίξει και πάλι ο ΧΥΤΑ, προσωρινά, μέχρι να βρεθεί μια λύση με τη μονάδα επεξεργασίας.

Σήμερα ο δήμαρχος Ζακύνθου παραχώρησε συνέντευξη Τύπου με θέμα τις εξελίξεις στο θέμα των σκουπιδιών και αναφέρθηκε στις ενέργειες της δημοτικής αρχής για την επομένη ημέρα της διαχείρισης των σκουπιδιών, τη διαδικασία της κομποστοποίησης και την κατά πλειοψηφία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την χωροθέτηση της νέας μονάδας στο Λίβα.

Ερωτηθείς από τη Greenagenda.gr για την άσχημη εικόνα των λόφων από σκουπίδια, ο ίδιος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η αποκομιδή τους.

33

22

11

Πηγή φωτογραφιών: Ermisnews.gr, Imerazante.gr

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση