Επιτυχία σημείωσε η δράση «Η τσάντα πάει σχολείο» στη Σίφνο

Μεγάλη ανταπόκριση είχε η δράση «Η τσάντα πάει σχολείο» στο πλαίσιο της εκστρατείας της Συνεταιριστικής Εταιρείας Σίφνου για τη μείωση της αλόγιστης χρήσης της πλαστικής σακούλας. Οι μαθητές του νησιού εξέπληξαν τους πάντες με την κατάρτιση τους αλλά και την ευαισθητοποίηση τους στα περιβαλλοντικά θέματα.

Υφασμάτινες τσάντες πολλαπλών χρήσεων δόθηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο από τη Συνεταιριστική Εταιρεία Σίφνου προκειμένου να διευκολυνθεί η μείωση χρήσης πλαστικών σακουλών. Οι μαθητές τις ζωγράφισαν και τις εξέθεσαν στο διαγωνισμό που έγινε στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης.

Με την έκθεση των τσαντών που έφτιαξαν μαθητές της Σίφνου με ζωγραφική, κολάζ, κέντημα αλλά και σχετικά τραγούδια, βίντεο, φωτογραφίες, αφίσες, παιχνίδια, κατασκευές που ετοίμασαν μαζί με τους εκπαιδευτικούς ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις στις 19 και 20 Μαρτίου (Hμέρα της Γης).

Η κριτική επιτροπή, με δυσκολία κατόρθωσε να ξεχωρίσει τις καλύτερες και να τις τιμήσει με συμβολικά βραβεία ευγενικής χορηγίας του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν επίσης βίντεο που ετοίμασαν οι μαθητές του Γυμνασίου με θέμα το περιβάλλον και την ανάγκη προστασίας του, θεατρικά σκετς και κουκλοθέατρο με κύριο θέμα τις βλαβερές συνέπειες που προκαλούν οι πλαστικές σακούλες στο περιβάλλον. Επίσης παρουσιάστηκαν μια σειρά από τραγούδια που έφτιαξαν τα παιδιά με το ίδιο θέμα.

Η δράση «Η τσάντα πάει σχολείο» διοργανώθηκε σε συνεργασία με τους δασκάλους και τους καθηγητές των σχολείων της Σίφνου και ξεκίνησε στα μέσα Φεβρουαρίου με 12 επισκέψεις μελών της ΣΕΣ στα Νηπιαγωγεία, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο, το Λύκειο και το ΕΠΑΛ Σίφνου, σε συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολείων και τους εκπαιδευτικούς.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση