Διάνοιξη μονοπατιού για την ανάδειξη του πρώτου οικισμού της Τσαγκαράδας

Τα μέλη και φίλοι του Τουριστικού και Αναπτυξιακού Συλλόγου Τσαγκαράδας, πραγματοποίησαν διάνοιξη του παλιού μονοπατιού μήκους περίπου 400μ., που προσεγγίζει την θέση Παλιόκαστρο πάνω από την παραλία της Φακίστρας στο Πήλιο.

Η κίνηση είναι ιδιαίτερης σημασίας καθώς μετά από πολλά χρόνια διαμορφώνεται πρόσβαση στο σημείο όπου βρισκόταν ο πρώτος ιστορικά οικισμός της Τσαγκαράδας.

Τσαγκαραδα μονοπατι 2

Το Παλιόκαστρο ανήκει σε ένα δίκτυο πάνω από 25 οχυρών -ναυτικών κυρίως- θέσεων οι οποίες άρχισαν να διαμορφώνονται στο Πήλιο και στην ευρύτερη Μαγνησία κατά τα βυζαντινά χρόνια και άκμασαν κατά την διάρκεια της ενετοκρατίας μετά την άλωση της Κων/πόλεως στα 1204 από τους Φράγκους. Στα 1500 περίπου, λόγω των συχνών επιθέσεων από πειρατές οι κάτοικοι ανεβαίνουν σε πιο ορεινές θέσεις όπου και σταδιακά αρχίζουν να σχηματίζονται οι οικισμοί που αποτελούν σήμερα την Τσαγκαράδα.
Παράλληλα ανιχνεύτηκε εκ νέου η χάραξη του μονοπατιού που συνδέει το κέντρο του χωριού με την παραλία της Φακίστρας η διάνοιξή του οποίου θα πραγματοποιηθεί στο άμεσο μέλλον.

Οι εργασίες γίνονται στα πλαίσια ανάδειξης του δικτύου μονοπατιών του χωριού και των προετοιμασιών για το 4th Tsagarda Escape Festival το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 30 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου 2016 στην ευρύτερη περιοχή της Τσαγκαράδας.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση