Τσιρώνης: Ενδιάμεση λύση για τα σκουπίδια στην Ηλεία ο ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς

Μια βαθιά προσωρινή «ανάσα» αναμένεται να δοθεί με τη λειτουργία του ΧΥΤΥ Τριανταφυλιάς στους δημότες του Πύργου και της Ολυμπίας που έχουν τα σκουπίδια μέσα στους δρόμους και τις πόρτες των σπιτιών τους εδώ και 3  χρόνια. 0 Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννης Τσιρώνης, μετά την επίσκεψη του στις εγκαταστάσεις, συνοδεία του Δημάρχου Πύργου, κ. Γαβρίλη Λιατσή και του Δημάρχου Αμαλιάδας-Ήλιδας και προέδρου του ΦΟΔΣΑ, Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, δήλωσε ότι «σε λίγες εβδομάδες θα λειτουργήσει η ενδιάμεση λύση στη διαχείριση, ώστε να γλιτώσει επιτέλους η Ηλεία από την παράνομη διάθεση απορριμμάτων και από τα σκουπίδια που κατέκλυζαν τους δρόμους απειλώντας την υγεία των πολιτών. Το Υπουργείο θα κάνει κάθε απαιτούμενη ενέργεια για να λειτουργήσει ο χώρος νόμιμα τις επόμενες εβδομάδες».

Να σημειωθεί ότι με το πρόβλημα των σκουπιδιών στην Ηλεία η χώρα κινδυνεύει να γίνει «ρεζίλι» παγκοσμίως τόσο κατά τη διοργάνωση του 2ου Μαραθωνίου Ολυμπίας που πλησιάζει, όσο και κατά την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία τον επόμενο μήνα για την Ολυμπιάδα του Ρίο στη Βραζιλία.

Ο κ. Τσιρώνης, μίλησε το πρωί σε ανοιχτή συγκέντρωση ενημέρωσης και διαλόγου στην Ελαία Μεσσηνίας, στην Αίθουσα Βουδούρου, παρουσία τοπικών φορέων, σχετικά με το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που αφορά τον Κόλπο της Κυπαρισσίας. Το μεσημέρι ο Γιάννης Τσιρώνης συμμετείχε και πάλι σε ανοιχτή συνάντηση με τοπικούς φορείς και πολίτες της περιοχής του Πύργου, για διάλογο και παροχή διευκρινήσεων με αφορμή την διαβούλευση του Π.Δ για τον Κυπαρισσιακό, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη, κ. Γιώργου Γεωργιόπουλου.

Ο Γιάννης Τσιρώνης, σχετικά με τις ενέργειες του Υπουργείου για τον Κυπαρισσιακό κόλπο, δήλωσε: «Ο ανοιχτός και ειλικρινής διάλογος με τους πολίτες είναι η προϋπόθεση για την σωστή τους ενημέρωση. Ακούσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον όλες τις εποικοδομητικές παρατηρήσεις φορέων και πολιτών, τις οποίες θα ενσωματώσουμε στο Προεδρικό Διάταγμα. Για ένα πράγμα οι πολίτες πρέπει να είναι σίγουροι: Το Προεδρικό Διάταγμα για τον Κυπαρισσιακό όχι μονάχα δεν απειλεί την ανάπτυξη της περιοχής, αλλά αντίθετα θα πατάξει την αυθαιρεσία που αποτελούσε επί χρόνια τροχοπέδη και υποβάθμιζε το μέλλον της περιοχής».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση