Μαθητές από τα Βασιλικά φτιάχνουν βιολογικά απορρυπαντικά (φωτο)

Μια ολοκληρωμένη και πάνω από όλα βιολογική λύση στην καθημερινή καθαριότητα οικιακών και επαγγελματικών χώρων, δίνει η εικονική, μαθητική επιχείρηση GROLIVE την οποία δημιούργησαν τον περασμένο Οκτώβριο οι μαθητές του Γυμνασίου Βασιλικών στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του μαθήματος της Βιωματικής Δράσης και του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις επιχειρήσεις, το περιβάλλον και την υγεία.

Η επιχείρηση παράγει μια μεγάλη γκάμα απορρυπαντικών: αποτελεσματική και οικονομική καθαριότητα με το Απορρυπαντικό πλυντηρίου ρούχων, Καθαριστικό γενικής χρήσεως , Καθαριστικό τζαμιών, Απορρυπαντικό πιάτων καθώς και Απολυμαντικό!

Όλα τα προϊόντα της μαθητικής επιχείρησης είναι παρασκευασμένα με βιολογικά υλικά, δεν περιέχουν παράγωγα πετρελαίου, φωσφορικά άλατα και κυρίως χλώριο, συστατικά ιδιαίτερα επιβλαβή για το περιβάλλον και την υγεία. Κύρια συστατικά των προϊόντων που παράγουν είναι το πράσινο αγνό σαπούνι, η μαγειρική σόδα, το ξύδι, το λεμόνι και άλλα. Αφήνουν αρώματα της ελληνικής γης όπως μαστίχα Χίου, λεβάντα, αγιόκλημα και λεμόνι. Είναι αντιαλλεργικά και περιέχονται σε ανακυκλώσιμες συσκευασίες.

1

«Η μεγάλη παραγωγή του φυτού της ελιάς που υπάρχει στην περιοχή μας, μας βοήθησε να κάνουμε πράξη μία επιχειρηματική ιδέα που θα προωθούσε τα τοπικά προϊόντα. Η ονομασία της επιχείρησης μας προέρχεται από το GR που σημαίνει GREECE και από το OLIVE», επισήμανε η Ευδοξία Καραδουλαμά, καθηγήτρια του Γυμνασίου.

Για την προώθηση της επιχείρησης στο εξωτερικό την επιχείρησή αλλά και να τονιστούν τα προϊόντα της ελληνικής φύσης ως κύρια συστατικά των απορρυπαντικών επιλέχθηκε το μότο: «Smell GROLIVE smell Greece».

3

«Στο πλαίσιο της Εικονικής Επιχείρησης αναπτύξαμε χρήσιμα ταλέντα και ικανότητες τα οποία θα μας φανούν χρήσιμα στο μέλλον όταν θα είμαστε ενήλικοι και θα βγούμε στην αγορά εργασίας. Μάθαμε πώς στήνετε μια επιχείρηση, μάθαμε πώς να συνεργαζόμαστε και να συνυπάρχουμε σαν ομάδα και αποκτήσαμε την αίσθηση του "Εμείς"», υπογράμμμισε η μαθήτρια και διευθύντρια του Marketing, Σαλαγκούδη Κατερίνα.

«Ευχαριστούμε  τις καθηγήτριές μας γιατί χωρίς την αρχική τους ιδέα που στην πορεία αναπτύξαμε. Χωρίς την στήριξή τους δεν θα είχαμε αποκομίσει όλες αυτές τις γνώσεις και δεν θα είχαμε βιώσει την εμπειρία του επιχειρείν. Ευχαριστούμε, ακόμη, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Βασιλικών για την οικονομική και πρακτική συμβολή τους στην επιχείρησή μας, αλλά και την τοπική κοινωνία, η οποία μέσω χορηγιών μας βοήθησαν ώστε να ολοκληρωθεί το έργο μας», ανέφεραν από την πλευρά τους οι μαθητές που συμμετέχουν στην επιχειρηματική προσπάθεια.

Τα έσοδα της επιχείρησής θα διατεθούν στο σχολείο για την αγορά τεχνικού εξοπλισμού με σκοπό τη χρήση εποπτικών μέσων διδασκαλίας.

2

Την επιχείρηση GROLIVE απαρτίζουν:

Γενική Διευθύντρια Πιτσινή Μαγδαληνή
Διευθύντρια Marketing Σαλαγκούδη Κατερίνα
Υπεύθυνη επικοινωνίας Σγούρου Αναστασία
Γραφίστας Μακρής Σπύρος
Υπεύθυνη τμήματος Διαφήμισης Σαμαρά Ζωή
Διευθύντρια Παραγωγής Σαρρή Δήμητρα
Εργοδηγός Μανούσης Σωκράτης
Μηχανολόγοι: Κωνσταντινίδης Αλέξανδρος, Κωνσταντινίδης Δημήτρης, Μανούσης Νίκος
Κουτζιαρής Νίκος, Κουτζιαρής Αλέξανδρος
Διευθύντρια Οικονομικού τμήματος Μαλιόγλου Θεοφιλία
Λογίστριες: Σκαρλή Αναστασία, Σιάμη Αλεξάνδρα, Κώττη Εύα
Διευθυντής Δημοσίων σχέσεων Ρακοβαλής Παύλος
Διευθύντρια Έρευνας Λαζαρίδου Πηνελόπη
Χημικός Ραπτοπούλου Αναστασία
Διευθυντής Πωλήσεων Σινάκος Απόστολος
Υπεύθυνη διαδικτυακών πωλήσεων Ραπτοπούλου Αναστασία
Υπεύθυνη καθηγήτρια Καραδουλαμά Ευδοξία Κοινωνιολόγος
Υπεύθυνη καθηγήτρια Σταυριαννού Ευαγγελία Φιλόλογος
Σύμβουλος εθελόντρια Μουχλίδου Μαρία

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση