Ο πιο θερμός Μάρτιος στα μετεωρολογικά χρονικά ήταν ο φετινός

Αν τον Φεβρουάριο ο υδράργυρος ήταν πολύ πάνω από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο σε παγκόσμιο επίπεδο ήρθε ο Μάρτιος να κάνει ακόμη πιο έντονη τη ζεστή του παρουσία, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας.

Αναφερόμενοι οι επιστήμονες στην άνοδο της θερμοκρασίας τόνισαν ότι αυτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην κλιματική αλλαγή και μάλιστα την περιγράφουν ως ένα "σοκ" που σηματοδοτεί "ένα είδος έκτακτης ανάγκης του κλίματος".

Σε σύγκριση με τον μέσο όρο του 20ου αιώνα,ενώ τον Φεβρουάριο η θερμοκρασία ήταν 1.04 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη,το Μάρτιο ο υδράργυρος ανέβηκε ακόμη περισσότερο στους 1.07 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της JMA.

Ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός, ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα και τον καιρό ανέφεραν ότι τα στοιχεία του Μαρτίου «έσπασαν» τα προηγούμενα ρεκόρ θερμοκρασίας.

 

JAPAN Meteological aGENCY

Επιπλέον με τις ετήσιες εγγραφές για την υπερθέρμανση να ξεκινούν από το 1850 έδειξαν ότι ο υδράργυρος για το 2015 κατέρριψε το ρεκόρ θερμοκρασίας του 2014.

Το Μετεωρολογικό Κέντρο του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένει το 2016 να σημειωθεί ένα νέο ρεκόρ, που σημαίνει ότι για τρίτη συνεχιζόμενη χρονιά θα σπάσει ένα ακόμη παγκόσμιο ρεκόρ θερμοκρασίας.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!