Καθαρισμοί,δενδροφυτεύσεις και βαρκάδες στον δήμο Τρικκαίων

Περίπου 50 πλαστικές σακούλες με σκουπίδια γέμισαν χθες οι εθελοντές οι οποίοι καθάρισαν τις όχθες του Ληθαίου αλλά και την κεντρική πλατεία  των Τρικάλων με αφορμή την ημέρα δράσης εθελοντισμού "Let's do it greece". Άλλη ομάδα του Δήμου Τρικκαίων σε συνεργασία με προσκόπους, οδηγούς και πολίτες, καθάρισε 50 πινακίδες του ΚΟΚ από διάφορα αυτοκόλλητα, καθώς και 10 ηλεκτρολογικούς πίνακες.

«Η καθαρή πόλη ενισχύει τη διάθεση για βαρκάδα στον Ληθαίο, για περίπατο στα στενά του Βαρουσίου, για εξερεύνηση των μνημείων και του πολιτισμού της. Γι’ αυτό, είναι υπόθεση όλων μας η διατήρηση καθαρού του περιβάλλοντος στο οποίο, πρώτοι απ’ όλους, ζούμε εμείς οι ίδιοι», τόνισε ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου.

Ακόμη μαζί με σπουδαστές της ΣΜΥ, οι εθελοντές, οι κάτοικοι του Κεφαλόβρυσου και τα μέλη του Συλλόγου καθάρισαν τις όχθες και τα πρανή της λίμνης Γκιτζή και στη συνέχεια έκαναν δενδροφύτευση. Το Κεφαλόβρυσο είναι πλέον ένας ακόμη όμορφος τόπος, ένας εξαίρετος προορισμός για μια βόλτα στη φύση.

Ελάχιστα χιλιόμετρα από τα Τρίκαλα, η λιμνούλα, με τη φροντίδα και του ομώνυμου Συλλόγου για την προστασία της, είναι πλέον έτοιμη να δεχθεί τους επισκέπτες και τους φυσιολάτρες.

 

trikala

Μικροί και μεγάλοι έκαναν βαρκάδα στο Ληθαίο και  βόλτες με ποδήλατα στη γύρω περιοχή ενώ μετά στήθηκε ένα γλέντι με χορό και φαγητό.

Στα Μεγάλα Καλύβια, τα παιδιά δημοτικού και γυμνασίου δίνουν τον αγώνα τους για το περιβάλλον. Δενδροφύτευση και καθαρισμός χόρτων έγιναν στην είσοδο του χωριού, από 200 μαθητές και πολίτες, με τη βοήθεια αθλητών και προπονητών του τοπικού Συλλόγου.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση