«Νικητής» και φέτος ο εθελοντικός καθαρισμός στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού (φωτο)

Με τη συμμετοχή δεκάδων εθελοντών, συλλόγων και σχολείων απέκτησαν νέα όψη τρεις πολύτιμες προστατευόμενες περιοχές του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού: το παράκτιο τμήμα των εκβολών του Λουδία, το παράκτιο τμήμα των εκβολών του Γαλλικού και της Λιμνοθάλασσας Καλοχωρίου, καθώς και η παραλία Αλυκής Κίτρους, στο πλαίσιο της 6ης Εκστρατείας Εθελοντικών Καθαρισμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Greenagenda.gr, τα απορρίμματα που απομακρύνθηκαν από τις περιοχές αποτελούνταν κυρίως από πλαστικά μπουκάλια, φελιζόλ, τενεκεδάκια αναψυκτικών, ενώ, στις εκβολές του Λουδία και ακόμη περισσότερο στην παραλία Αλυκών Κίτρους, το μεγαλύτερο μέρος των σκουπιδιών ήταν πλαστικά διχτάκια που χρησιμοποιούνται στις μυδοκαλλιέργειες.

22

Στο Καλοχώρι μαζεύτηκαν περίπου 100 σακούλες απορριμμάτων. Παρόμοιες ποσότητες περισυνέλεξαν οι εθελοντές σε κάθε περιοχή του πάρκου. Στο παράκτιο τμήμα του Λουδία, επίσης παρουσιάζεται επιβαρυμένη η κατάσταση, παρόλο που είχε καθαριστεί και πέρσι. Στις Αλυκές Κίτρους πολύ μεγάλο παρουσιάζεται το πρόβλημα με τα δίχτυα των μυδοκαλλιεργειών.

Μάλιστα, μετά από την απαίτηση ορισμένων κατοίκων, ο Δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού, Βαγγέλης Λαγδάρης, συμφώνησε να γίνει το Μάιο ένας πιο «επαγγελματικός» καθαρισμός με μηχανήματα και με τη συμμετοχή των κατοίκων λίγο πιο νότια από εκεί που έγινε ο καθαρισμός, όπου είναι μια πολύ προβληματική περιοχή που συγκεντρώνει σκουπίδια εδώ και πολλά χρόνια.

Οι καθαρισμοί διοργανώθηκαν από τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα και η πραγματοποίησή τους έγινε δυνατή χάρη και στη συνεργασία του Δήμου Αλεξάνδρειας και της Τοπικής Κοινότητας Κλειδίου, των Δήμου Δέλτα και Πύδνας-Κολινδρού, καθώς και με την ευγενική υποστήριξη του ΟΑΣΘ.

33

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση