Σήμα κινδύνου για την παραλία - χωματερή μπροστά στο ΣΕΦ (φωτο)

 

Η λέξη «HELP!» που σχηματίστηκε από τα σκουπίδια στην παράλια στην παραλία του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας αναδεικνύει την περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής.

Η ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ, σε συνεργασία με το 2ο Λύκειο Βριλησσίων και το 1ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας πραγματοποίησαν εθελοντική δράση περιβαλλοντικής αφύπνισης την περασμένη Κυριακή στην πολύπαθη από τα απορρίμματα ακτή. «Η συγκεκριμένη παραλία έχει μετατραπεί σε μια χωματερή, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες «πληγές» της Αττικής. Στο παρελθόν προσπαθήσαμε με σημαντικές δράσεις και με προβολή του προβλήματος να αλλάξουμε αυτή την εικόνα αλλά διαπιστώσαμε πως χρειαζόταν κάτι περισσότερο», επισήμανε ο Δημήτρης Τασιαδάμης, μέλος της ΜΚΟ και υπογράμμισε ότι «αυτές οι εικόνες αποτελούν ντροπή για τον ίδιο τον πολιτισμό μας και κίνδυνο για την υγεία του καθένα μας».

11

Σε μια ακόμη προσπάθεια ανάδειξης του προβλήματος, η ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ μαζί με τα παιδιά σχημάτισαν την λέξη «HELP!» και φρόντισαν να είναι ορατή από ψηλά, με την λογική του ναυαγού που με αυτόν τον τρόπο αναζητεί την λύτρωση της η περιοχή της παραλίας του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

«Δεν μας αρκεί η ανάδειξη του προβλήματος και δεν νιώθουμε πως είναι αρκετά τα συναισθήματα που δημιουργούν οι εικόνες που μεταφέρουμε στον κόσμο από την παραλία της ντροπής», σημείωσε ο κ. Τασιαδάμης.

DCIM100MEDIADJI_0191.JPG

33

44

DCIM100MEDIADJI_0019.JPG

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση