«Ανταποδοτική ανακύκλωση» στις ενορίες της χώρας

Την έναρξη μιας ιδιαίτερα καινοτόμου Δράσης Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στις ενορίες, ανακοίνωσαν ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και ο Εθνικός Φορέας Ανακύκλωσης «ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ».

Στο πλαίσιο της δράσης, θα τοποθετούνται Ολοκληρωμένα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης σε χώρους των οικείων Μητροπόλεων, όπου θα επιστρέφονται για ανακύκλωση οι μεταλλικές, πλαστικές και γυάλινες συσκευασίες που θα συλλέγονται στις ενορίες.

Σημειώνεται ότι το σύνολο των εσόδων από τις ανακυκλούμενες συσκευασίες θα διατίθενται για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας και των δομών στήριξης ευάλωτων ομάδων πληθυσμού.

Τονίζεται, ακόμη, ότι η εν λόγω Δράση εντάσσεται στο Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» και της «ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ», με τίτλο «ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Άνθρωπος και Περιβάλλον», που έχει τεθεί υπό την Αιγίδα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.

Η δράση Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στις Ενορίες εγκαινιάστηκε με την τοποθέτηση ενός Ολοκληρωμένου Κέντρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στο χώρο του Γηροκομείου της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων, που θα ενισχύεται από την ανακύκλωση των συσκευασιών.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ, Κωστής Δήμτσας, σημείωσε ότι «η νέα Δράση που ξεκινάμε ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ΑΠΟΣΤΟΛΗ και η ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ δεν στοχεύει μόνο στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και στην προσφορά στον άνθρωπο. Με την εν λόγω Δράση, θα προσπαθήσουμε να αναπτύξουμε την οικολογική συνείδηση των πολιτών και ταυτόχρονα να αναδείξουμε τη χαρά του να μοιράζεσαι και να προσφέρεις βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη κυρίως, όμως, θα στείλουμε μήνυμα πως με την ανακύκλωση «άχρηστων» υλικών ενισχύουμε ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη».

Στην Εκδήλωση έναρξης της Δράσης στα Ιωάννινα συμμετείχαν περισσότεροι από 300 μαθητές από σχολεία της πόλης, οι οποίοι ανακύκλωσαν στο Ολοκληρωμένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, ενισχύοντας το έργο του Γηροκομείου Ιωαννίνων, ενώ κέρδισαν σημαντικά έπαθλα.

2

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση