Απελευθέρωση 33 λιονταριών από την επώδυνη αιχμαλωσία τους

Σε μια έκταση 50 τετραγωνικών χιλιομέτρων κλειστή στο κοινό, όπου θα λάβουν φροντίδα και τροφή έφθασαν τα 33 λιοντάρια που διασώθηκαν από τσίρκα στη Νότια Αμερική.«Τα λιοντάρια, που αναχώρησαν στις 29 Απριλίου από το Περού, έφθασαν στο αεροδρόμιο του Γιοχάνεσμπουργκ σε καλή κατάσταση, αν και κάπως ταλαιπωρημένα από το υπερατλαντικό τους ταξίδι», δήλωσε η Γιαν Κρίμερ, πρόεδρος της Animal Defenders International (ADI), της MKO που έχει αναλάβει αυτή τη μεγάλη επιχείρηση στην οποία έχει δοθεί η ονομασία «Πνεύμα ελευθερίας».

«Έζησαν μια πραγματική κόλαση. Τα χτυπούσαν και τα άφηναν νηστικά... Τα φέρνουμε στον παράδεισο, στις ρίζες τους», ανέφερε η κ. Κρίμερ.Έπειτα από μια πτήση 15 και πλέον ωρών, τα λιοντάρια μεταφέρθηκαν με δύο φορτηγά στο νοτιοαφρικανικό καταφύγιο Emoya (Emoya Big Cat Sanctuary),

«Στη διάρκεια των επόμενων μηνών, το ενδιαίτημά τους θα επεκτείνεται στον βαθμό που θα συνηθίζουν στην καινούρια τους ζωή και το ένα θα ημερώνει το άλλο», σημείωσε η κ. Κρίμερ.

Από τα 33 αιλουροειδή, τα 24 προέρχονται από το Περού και τα εννέα από την Κολομβία. Οι δύο χώρες έχουν εγκρίνει νόμους που απαγορεύουν τη χρήση άγριων ζώων στα τσίρκα, το 2011 και 2013 αντίστοιχα.

Αν στην Κολομβία το τσίρκο Μπουκαραμάνγκα  παρέδωσε οικειοθελώς τα λιοντάρια του, στο Περού η ΜΚΟ χρειάστηκε τη συνδρομή των δυνάμεων της τάξης σε πολλά τσίρκα προκειμένου να εξασφαλίσει την εφαρμογή του νόμου και να αποσπάσει τα ζώα από την επώδυνη αιχμαλωσία τους.

Σύμφωνα με την ADI, πρόκειται για τη μεγαλύτερη στην ιστορία επιχείρηση μεταφοράς αιλουροειδών σε αιχμαλωσία και  αναμένεται να  απελευθερωθούν σε ένα φυσικό καταφύγιο.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση