Στις 15 Ιουνίου η προθεσμία υποβολής αίτησης για γεωργικές ενισχύσεις

Παράταση για χρονικό διάστημα ενός μήνα έλαβε η προθεσμία υποβολής αίτησης για άμεσες ενισχύσεις από αγρότες, καθώς και για αιτήσεις πληρωμής στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Ειδικότερα, ο Επίτροπος Γεωργίας κ. Fill Hogan ανακοίνωσε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας πως έπειτα και από αιτήματα κρατών-μελών της ΕΕ, θα επιτρέψει η τελική ημερομηνία υποβολής αίτησης να μεταφερθεί στις 15 Ιουνίου αντί της 15ης Μαίου.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι εξολοκλήρου θέμα των κρατών-μελών εάν θα επιλέξουν να επωφεληθούν από την ευελιξία που παρέχεται, ενώ για το σκοπό αυτό θα πρέπει να εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μια τυπική εφαρμογή του σχετικού κανονισμού, η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε. τις προσεχείς ημέρες.

Για το θέμα ο Επίτροπος Hogan δήλωσε σχετικά: «Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να δείξει αυτή την εξαιρετική ευελιξία αντανακλά τη σοβαρότητα της οικονομικής κατάστασης σε ορισμένες γεωργικές αγορές και κάποιες περιορισμένες δυσκολίες που προκύπτουν από το πρώτο έτος εφαρμογής των νέων καθεστώτων άμεσων ενισχύσεων και των μέτρων αγροτικής ανάπτυξης. Αναμένεται αυτή η χαλάρωση των κανόνων να βοηθήσει τους γεωργούς που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες στην έγκαιρη υποβολή των αιτήσεών τους. Τα κράτη μέλη που θα αποφασίσουν να αναβάλλουν την τελική ημερομηνία για την υποβολή της αίτησης ενίσχυσης θα πρέπει να εξακολουθήσουν να εξασφαλίζουν τους κανόνες της ορθής οικονομικής διαχείρισης».

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση