Η Θεσσαλονίκη φιλοδοξεί για την πρωτιά στην ανακύκλωση

Οι μεγάλος στόχος του δήμου Θεσσαλονίκης για μια καθαρή πόλη, μια Θεσσαλονίκη πρώτη στην Ανακύκλωση, σε εθνικό αλλά και Ευρωπαϊκό επίπεδο, απαιτεί την κινητοποίηση και συμμετοχή των πολιτών, των φορέων και των επιχειρήσεων της πόλης μας.

Η Διεύθυνση Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Αστικών απορριμμάτων του Δήμου Θεσσαλονίκης συνεχίζοντας την υλοποίηση του Σχεδίου Δράσεων Ανακύκλωσης και Καθαριότητας και με στόχο τον διπλασιασμό του όγκου της Ανακύκλωσης εντός του 2016, αναπτύσσει σήμερα μία σημαντική πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης των φορέων, των επιχειρήσεων και των δημοτών της πόλης.

Σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO AE και με τη συμμετοχή και άλλων φορέων της πόλης μας οργανώνενει το 2ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης στις 12 έως 14 Μαΐου 2016 στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Τα εγκαίνια του Φεστιβάλ θα γίνουν από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Ιωάννη Μπουτάρη, την Πέμπτη 12 Μαΐου 2016  και ώρα 17:30.

Το 3ήμερο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, το οποίο ο δήμος φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός, θα περιλαμβάνει ενδεικτικά και όχι περιοριστικά :

  • Ενημερωτικές εκδηλώσεις και ημερίδες για τους δημότες
  • Εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά
  • Καλλιτεχνικό πρόγραμμα για παιδιά και μεγάλους από φορείς της πόλης
  • Μουσικό πρόγραμμα
  • Παρουσίαση καλών πρακτικών
  • Λούνα παρκ Ανακύκλωσης
  • Έκθεση από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ανακύκλωση

«Συνολικά φιλοδοξούμε το Φεστιβάλ να αποτελέσει ένα μεγάλο γεγονός στο οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι φορείς που ασχολούνται με την Ανακύκλωση, η ιδιωτική πρωτοβουλία, οι δημότες της πόλης και ιδιαίτερα η νέα γενιά», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το 2Ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης είναι πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης που συνδιοργανώνεται με τη HELEXPO, το ΦΟΣΔΑ και την ΕΥΑΘ και θα πραγματοποιηθεί στις 12 έως 14 Μαΐου , στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ (είσοδος από Πύλη  ΧΑΝΘ και για τα οχήματα από την πύλη Εμπορίου/Εγνατίας).

Το Φεστιβάλ θα αναπτυχθεί στο Περίπτερο 8 και στον εξωτερικό χώρο του περιπτέρου ενώ έμπροσθεν του ΠΑΛΑΙ ΝΤΕ ΣΠΟΡ θα στηθεί η κεντρική σκηνή.

Ο Ανακύκλωπας, η μασκότ του Δήμου Θεσσαλονίκης για την ανακύκλωση, θα υποδεχτεί τα παιδιά και τους ενήλικες στους  χώρους του Φεστιβάλ.

ανακ

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση