Η Θεσσαλονίκη κάνει δεύτερο... strike στην Ανακύκλωση (φωτο)

του Νίκου Αβουκάτου

Τις πύλες του για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά άνοιξε σήμερα, με τρεις θεματικές ημερίδες, το Φεστιβάλ Ανακύκλωσης στη Θεσσαλονίκη, το οποίο πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του δήμου και συνδιοργανώνεται από τη ΔΕΘ-HELEXPO και τον ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας.

Στo τριήμερο 2ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης, στο περίπτερο 8 της ΔΕΘ, παρουσιάζονται τα stands συστήματα διαχείρισης απορριμμάτων και λαμπτήρων, εκπαιδευτικά προγράμματα του Πανεπιστημίου για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και έξυπνες κατασκευές με οικολογικό χαρακτήρα.

1

Ο φωτογραφικός φακός της Greenagenda.gr εντόπισε μουσικά όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά που έφτιαξαν οι μαθητές του 63ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, υπό τους ήχους των οποίων θα γίνουν και επισήμως το απόγευμα τα εγκαίνια του Φεστιβάλ από τον δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Μπουτάρη.

Στον εξωτερικό χώρο του περιπτέρου 8, ο «Ανακύκλωπας» υποδέχεται τους μαθητές, καλώντας τους να κάνουν strike...  στην Ανακύκλωση, να  ζωγραφίσουν και να ενημερωθούν για την αξία της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης των υλικών. Τα εργαστήρια θα λειτουργούν από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα έχουν τη δυνατότητα μικροί και μεγάλοι να ενημερωθούν αναλυτικά για την ανακύκλωση και να παίξουν στο λούνα παρκ. Η είσοδος είναι δωρεάν, αρκεί, βέβαια, ο κόσμος να έχει μαζί του ένα ανακυκλώσιμο υλικό!

5

Βασικός στόχος του Φεστιβάλ είναι ο διπλασιασμός του όγκου της ανακύκλωσης εντός τoυ 2016, μέσω της ευαισθητοποίησης των φορέων, των επιχειρήσεων και των δημοτών.

Την έναρξη της ημερίδας για τις δράσεις διαχείρισης αστικού περιβάλλοντος έκανε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς. Μεταξύ άλλων, εξέφρασε τη ικανοποίησή του για τον σχεδιασμό του Φεστιβάλ και ευχαρίστησε όλους όσους  συνέβαλαν στη διοργάνωση. «Στοχεύουμε στην καλύτερη διαχείριση του περιβάλλοντος και τη βελτίωσή του. Δεχόμαστε αρκετά παράπονα από τους συμπολίτες μας  και επιθυμούμε να γίνουμ  πιο αποτελεσματικοί στην πράξη». Ακόμη, εξέφρασε την ελπίδα της καθιέρωσης του Φεστιβάλ στα δρώμενα της πόλης με στόχο την ευαισθητοποίησης των πολιτών.

8

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν αύριο και μεθαύριο δύο ακόμη ημερίδες. Ειδικότερα, πραγματοποιούνται:

Παρασκευή 13 Μαϊου: Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων.

Σάββατο 14 Μαϊου: Ειδικά Ρεύματα Ανακύκλωσης.

3 4 6 7 9

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση