Τα παιχνίδια του Μπουτάρη στο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης Θεσσαλονίκης (vids)

του Νίκου Αβουκάτου

Σε ρυθμούς... ανακύκλωσης κινείται η Θεσσαλονίκη από την Πέμπτη, με τον δήμαρχο της πόλης Γιάννη Μπουτάρη να πραγματοποιεί χθες τα εγκαίνια του τριήμερου 2ου Φεστιβάλ Ανακύκλωσης που διεξάγεται στις εγκαταστάσεις τις ΔΕΘ, στο περίπτερο 8, έως το Σάββατο.

Κατά την ομιλία του, ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε στην αξία της ανακύκλωσης και τόνισε ότι αποτελεί τρόπο ζωής. Επανέλαβε, δε, ότι είναι βασικός στόχος για το 2016 ο διπλασιασμός του ποσοστού της ανακύκλωσης στη Θεσσαλονίκη.

Ο τηλεοπτικός φακός της Greenagenda.gr «έπιασε» τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης να ακουμπά σε ένα μπλε κάδο ανακύκλωσης, παρακολουθώντας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους μαθητές του 63ου Δημοτικού Σχολείου και του Διαπολιτισμικού Γυμνασίου Ευόσμου να παίζουν στη σκηνή μουσική με όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά.

Συζήτησε, μάλιστα, με τον «Μπλεκαδούλη», ενώ στην συνέχεια δοκίμασε τις γνώσεις του μαζί με τον περιφερειακό σύμβουλο Κεντρικής Μακεδονίας Κώστα Γιουτίκα στο stand της ΕΕΑΑ, σε ένα παιχνίδι για την Ανακύκλωση.

Στην τελετή εγκαινίων μίλησαν, ακόμη, ο νέος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΑΘ Ιωάννης Κρεστενίτης ο οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία στο Φεστιβάλ και τόνισε τη σημασία τέτοιων εκδηλώσεων για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα ανακύκλωσης.

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ Τάσος Τζήκας υπογράμμισε την ανάγκη να γίνονται παρόμοιες εκδηλώσεις, ενώ ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Γιουτίκας είπε πως θα πρέπει να γίνει ένα ακόμη βήμα στην ανακύκλωση με τη διαλογή στη πηγή.

Τέλος, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι το Φεστιβάλ θα πρέπει να γίνει θεσμός στη πόλη. Σημείωσε, δε, πως βασικός στόχος είναι ο διπλασιασμός των ποσοτήτων της ανακύκλωσης και η προβολή και η ευαισθητοποίηση των πολιτών και σε άλλα ρεύματα ανακύκλωσης.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση