Επιτυχής ο πρώτος αγώνας Skiathos Palace Cup

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος αγώνας Skiathos Palace Cup που διοργανώθηκε από τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος και τον Ναυτικό Όμιλο Σκιάθου στον μαγευτικό όρμο των Κουκουναριών στη Σκιάθο. Δώδεκα ομάδες από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Σκιάθο έδωσαν σκληρές μάχες για 3 μέρες.

Στον τελικό του πρώτου Skiathos Palace Cup νικητήρια ανακηρύχτηκε η ομάδα της Κοντογιαννοπούλου από τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος με την τριάδα να συμπληρώνεται από τις ομάδες των Καλδή και Τσολάκου, από τον ΝΟΕ και το Sailing Time, που κατέλαβαν τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Αξιοσημείωτη ήταν η διεξαγωγή ενός αγώνα «εκτός έδρας», καθώς ξεπεράστηκαν οι όποιες δυσκολίες, με όπλο την μεγάλη τεχνογνωσία που αναπτύχθηκε στο match racing τα τελευταία χρόνια. Με όχημα τον αγώνα αυτόν ο Ναυτικός Όμιλος Σκιάθου απέκτησε υποδομές που θα του επιτρέψουν το επόμενο διάστημα να καλλιεργήσει την ιστιοπλοΐα τοπικά, να διοργανώσει εκπαιδευτικά camp αλλά και αγώνες.

Το τριήμερο του αγώνα μπήκαν οι βάσεις για να υπάρξει ιστιοπλοϊκό μέλλον στο νησί και να έρθουν οι κάτοικοί του πιο κοντά στον ναυταθλητισμό. Παράλληλα έγινε η αρχή ώστε να ξεκινήσει ένα νέο είδος τουρισμού στο νησί, που αν τελικά καλλιεργηθεί μπορεί να επεκτείνει τη σεζόν για όλους. Παράλληλα, ο αθλητικός τουρισμός και το yachting, με το prestige που έχουν θα μπορέσουν να βελτιώσουν τόσο την εικόνα του νησιού όσο και την ποιότητα των επισκεπτών που προσελκύει.

Το Match Racing, αποτελεί την πλέον μοντέρνα τάση στην ιστιοπλοΐα. Η ένταση και το θέαμα που προσφέρει, προσελκύουν ολοένα και περισσότερους οπαδούς ενώ το γεγονός ότι είναι μια από τις οικονομικότερες μορφές του αθλήματος της ιστιοπλοΐας το κάνουν να γνωρίζει παγκοσμίως μια πρωτοφανή άνθιση. Στο Match Race Academy, χρησιμοποιείται η ένταση του στενού συναγωνισμού που δημιουργείται ώστε ο μαθητής να μαθαίνει σωστά και γρήγορα ιστιοπλοΐα.

To Match Racing όμως δεν είναι κάτι καινούριο. Πρόκειται για μονομαχίες μεταξύ 2 ομάδων που διαρκούν λίγο χρονικά, αλλά προσφέρουν πολύ ένταση και θέαμα. Στα πλαίσια ενός αγώνα, όλες οι συμμετέχουσες ομάδες, «παίζουν» μεταξύ τους μέσα από μια διαδικασία που ονομάζεται round robin ώστε να αποφασιστεί ο νικητής. Το America’s Cup είναι μια διοργάνωση που παραδοσιακά γίνεται με αυτόν τον τρόπο.

Οι αγώνες match, έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα δημοφιλείς και για έναν ακόμα λόγο: Έχουν κερκίδα αφού γίνονται κοντά στη στεριά.

Ένδειξη της διάθεσης που υπάρχει στο νησί ώστε να αναδειχτεί σε έναν yachting προορισμό, είναι και η υποστήριξη από φορείς μακριά από τον ναυταθλητισμό όπως είναι ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση