Σύλληψη τριών Αλβανών για παράνομη κοπή αυτοφυών αρωματικών φυτών

Μια ακόμη υπόθεση κλοπής αυτοφυών αρωματικών φυτών στην Ήπειρο, λίγα, μόλις, 24 ώρα μετά τη δημοσίευση σχετικού ρεπορτάζ της Greenagenda.gr. Αστυνομικοί συνέλαβαν τρεις Αλβανούς οι οποίοι φόρτωσαν τα τσουβάλια με τη λεία τους σε άλογα και μουλάρια.

Σε δασική περιοχή στην Φούρκα Κόνιτσας, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, συνέλαβαν τρεις 56χρονους για παράνομη κοπή ποσοτήτων αρωματικών φυτών και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες είχαν εισέλθει παράνομα στο ελληνικό έδαφος και συνέλεγαν ποσότητες αρωματικών φυτών, τα οποία θα μετέφεραν με άλογα και μουλάρια στην Αλβανία, με σκοπό την εμπορία.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν 12 τσουβάλια με κομμένα αρωματικά φυτά, τρία μουλάρια και τρία άλογα.

Όπως παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες στη Greenagenda.gr, η παράνομη αυτή δράση εκτείνεται από τη Μουργκάνα Φιλιατών έως την ορεινή Κόνιτσα. Οι δράστες ξεριζώνουν προστατευόμενα είδη αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, αποψιλώνοντας ολόκληρες πλαγιές και στην συνέχεια προωθούνται στην αγορά, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση