Ένα ηλιόλουστο απόγευμα στον Λαχανόκηπο του δήμου Ωραιοκάστρου (φωτο)

του Νίκου Αβουκάτου

Εκατόν τριάντα οικογένειες του δήμου Ωραιοκάστρου αποφάσισαν να αποκτήσουν το δικό τους χωραφάκι. Με τα απαραίτητα εργαλεία ανά χείρας και με αρκετή διάθεση κάθε πρωί και απόγευμα κατηφορίζουν για τον Δημοτικό Λαχανόκηπο.

Ο φωτογραφικός φακός της Greenagenda.gr βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου μαζί με τους και κατέγραψε τις εργασίες τους.

Όλοι τους δίνουν τακτικά ραντεβού... στον Λαχανόκηπο συνολικής έκτασης 10 στρεμμάτων. Αφήνουν λοιπόν τα σπίτια τους και κατηφορίζουν για τη δική τους γη. Το νερό είναι αρτεσιανό, απαλλαγμένο από χλώριο κάτι που είναι πολύ σημαντικό και δεν έχει κόστος.

Ο Λεωνίδας Κυριακόπουλος ετοιμάζει να καλλιεργήσει ντομάτες, μελιτζάνες και πιπεριές. Τον συναντήσαμε να κάνει τις πρώτες απαραίτητες εργασίες. «Πρόκειται για μια πολύ ωραία εμπειρία, άφησα το ψάρεμα και εδώ αδειάζει το μυαλό μου. Έρχομαι σε επαφή με κόσμο και μάλιστα βρίσκω και κάποιους φίλους μου», μας λέει.

22

Η ιδέα του προέδρου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Ωραιοκάστρου Ηλία Ζιακούλη βρήκε μεγάλη ανταπόκριση από τους δημότες καθώς ήταν σημαντικός ο αριθμός των αιτήσεων το προηγούμενο διάστημα. Βέβαια, η ιδέα της δημιουργίας του Δημοτικού Λαχανόκηπου είχε από την πρώτη στιγμή την αμέριστη βοήθεια του δημάρχου Αστέριου Γαβότση.

Ο Κωνσταντίνος Μαυρίδης μάς δήλωσε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος, έψαχνα χρόνια να βρω το δικό μου χωραφάκι για να φυτεύω».

11

Ο συνταξιούχος τραπεζικός Χρήστος Παπαχρήστου μάς εξήγησε: «Είναι σημαντικό να βλέπεις τους καρπούς της γης και ακόμη περισσότερο να απολαμβάνεις το αποτέλεσμα της δικής σου παραγωγής».

Την ίδια ευχαρίστηση νιώθει και η Άρτεμις Ακριβοπούλου. Μαζί με τη Γλυκερία Καμπουρίδου βρήκαν την ευκαιρία να δουλέψουν τη γη, τη φροντίζουν καθημερινά και σύντομα θα δουν τους καρπούς της. Κοντά στη μητέρα της και η μικρή Αναστασία. «Πάντα η μικρή με ρωτάει πότε θα πάμε στον Λαχανόκηπο και έτσι έρχεται μαζί μου για να βοηθήσει», λέει χαρακτηριστικά η κα. Καμπουρίδου.

33

Τα παιδικά χαμόγελα κάνουν πιο διασκεδαστική την ατμόσφαιρα. Οι μικροί «κηπουροί» δίπλα στους γονείς παίζουν με το χώμα και αν χρειαστεί δίνουν και ένα χεράκι βοηθείας στο μπαμπά και τη μαμά.

66

44

Με την καταβολή ετησίως ενός συμβολικού χρηματικού ποσού ύψους 50 ευρώ ο κάθε δικαιούχος αποκτά μια μικρή έκταση 50 τ.μ. Στους πολύτεκνους και τους άνεργους το ποσό είναι στα 30 ευρώ, ενώ σε ειδικές περιπτώσεις η έκταση παραχωρείται δωρεάν.

77

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση