Τριήμερο «Gourmet Olive Exhibition» στη Θεσσαλονίκη

Οικοδέσποινα του σημαντικότερου γεγονότος προώθησης εκλεκτών προϊόντων ελαιολάδου, ελιάς, προϊόντων delicatessen, αρωματικών φυτών και βοτάνων, αρτυμάτων και προϊόντων προσωπικής περιποίησης γίνεται για πρώτη φορά η Θεσσαλονίκη. Χορηγός επικοινωνίας είναι η Greenagenda.gr.

Στο επιβλητικό χώρο πρωτοποριακού σχεδιασμού των παλαιών σφαγείων στη Θεσσαλονίκη, LAB'ATTOIR, θα πραγματοποιηθεί στις 20-21-22 Μαΐου ένα ανεπανάληπτο γαστρονομικό ταξίδι, η πρώτη έκθεση «Gourmet Olive Exhibition».

Έλληνες παραγωγοί υποδέχονται επαγγελματίες και καταναλωτές από το εξωτερικό και την Ελλάδα. Παράλληλα οι διοργανωτές, με γνώμονα το ελαιόλαδο, τα προϊόντα της ελληνικής γης και την ελληνική διατροφή,  έχουν ετοιμάσει ένα ιδιαίτερα πλούσιο και ενδιαφέρον για όλους πρόγραμμα, με επιστημονική ημερίδα, bar γευσιγνωσίας ελαιολάδου και ελιών, σεμινάρια, μαγειρικές επιδείξεις και βραβεία κοινού.

Γνωστές προσωπικότητες του χώρου, αλλά και από τη γαστρονομία και τον πολιτισμό γενικότερα, στηρίζουν με την παρουσία τους την Έκθεση και το παράλληλο πρόγραμμά της.

Έτσι, οι συμμετέχοντες στις δραστηριότητες της Έκθεσης, θα έχουν την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να απολαύσουν σε συντονιστικούς ρόλους τις κυρίες Μάγια Τσόκλη και Ελένη Ψυχούλη, να ενημερωθούν για θέματα υγείας και διατροφής από τον Δρ. Προκόπη Μαγιάτη και την κα. Ειρήνη Πασχαλέρη, να ακούσουν προσεκτικά και να κρατήσουν σημειώσεις από τις παρουσιάσεις και ελαιο-γευσιγνωσίες των κκ Βασίλη Φραντζολά και Γιάννη Καρβέλα, να παρακολουθήσουν τις μαγειρικές επιδείξεις και να γευτούν δημιουργίες αγαπημένων μας chef από τη Θεσσαλονίκη μεταξύ των οποίων, ο Βασίλης Καλλίδης, αλλά και chocolatier όπως η Μίνα Αποστολίδη και ο Θεόδωρος Βαλογιώργης.

Αυτά και άλλα πολλά για την “1st Gourmet Olive Exhibition” και το παράλληλο πρόγραμμα των εκδηλώσεών της για το οποίο μπορείτε να ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα www.gourmetoliveexhibition.com και κυρίως να κάνετε κράτηση όπου απαιτείται για τη συμμετοχή σας.

Στόχος της  Gourmet Olive Exhibition είναι να εδραιωθεί ως η σημαντικότερη ελαιοκεντρική εμπορική έκθεση στην περιοχή προσφέροντας προστιθέμενη αξία στους παραγωγούς και στα προϊόντα που συμμετέχουν, ενημερώνοντας και εκπαιδεύοντας παράλληλα το κοινό, επαγγελματίες και καταναλωτές.

Η Gourmet Olive Exhibition διοργανώνεται με την αιγίδα και την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης και του ΣΕΒΕ καθώς και με την υποστήριξη της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής και της ΠΕΜΕΤΕ.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση