Φθορές, πάρκινγκ μηχανών και γκράφιτι στη βιοκλιματική πλατεία Χρηματιστηρίου (φωτο)

του Νίκου Αβουκάτου

Βράδυ Παρασκευής και το σιντριβάνι στην προσφάτως αναβαθμισμένη πλατεία Χρηματιστηρίου φαίνεται να έχει μετατραπει σε χώρο στάθμευσης δικύκλων. Εν αγνοία τους ή από αδιαφορία, οι κάτοχοι βρίσκουν την ευκαιρία να  τα «εκθέσουν» στο σημείο, αδιαφορώντας για την άσχημη αυτή εικόνα στην ιστορική εμπορική καρδιά της Θεσσαλονίκης, που άλλαξε όψη πριν από λίγους μήνες.

Ένας χώρος που αναβαθμίστηκε με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά και αποτελεί πλέον ένα όμορφο και ξεχωριστό σημείο της πόλης, παρουσιάζει αυτήν την εικόνα κυρίως τις βραδινές ώρες. Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες καταστημάτων της περιοχής, το ίδιο συμβαίνει κάθε φορά που είναι κλειστά τα εντυπωσιακά σιντριβάνια. Μάλιστα, κάποιοι διατυπώνουν την άποψη ότι θα πρέπει να υπάρξει φύλαξη πριν καταστραφεί ο εξοπλισμός του σιντριβανιού.

2

«Διέρχομαι πρωί και βράδυ από το σημείο, το νερό και οι ανεμιστήρες μας προκαλούν αίσθημα δροσιάς, όμως είδα και κάποιες εικόνες, όπως με τη στάθμευση των δικύκλων, που είναι ανεπίτρεπτες», λέει στη Greenagenda.gr ο 42χρονος Α.Π.

Ωστόσο, διαπιστώσαμε ότι η εικόνα δεν είναι καλύτερη ούτε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όπως παρατηρήσαμε, στο επάνω μέρος της πλατείας δικυκλιστές κυκλοφορούν ανάμεσα στον διάδρομο με τους ανεμιστήρες.

3 4

Οι καταστηματάρχες υποστηρίζουν ότι καθημερινά κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα. Εάν βγουν βιαστικά από την είσοδο του καταστήματός τους χωρίς να προσέξουν, όπως λένε, δεν αποκλείεται να πέσουν πάνω σε έναν διερχόμενο δικυκλιστή, από τους πολλούς που αποφασίζουν να «κόψουν» δρόμο μέσα από τον πεζόδρομο.

Ο φωτογραφικός φακός της Greenagenda.gr κατέγραψε και τις πρώτες μικρές ζημιές στην πλατεία Χρηματιστηρίου, όπως το σπάσιμο τμήματος μιας σχάρας, αλλά και το γκράφιτι πάνω σε ένα τσιμεντένιο κάθισμα.

6 7

5

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση