Αγώνας δρόμου για τα πρώην στρατόπεδα στη δυτική Θεσσαλονίκη –Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κάτω από έναν συννεφιασμένο καιρό θα δοθεί σε λίγη ώρα το σύνθημα της εκκίνησης του «Αγώνα Δρόμου για τα πρώην Στρατόπεδα» που συνδιοργανώνουν  οι Δήμοι Αμπελοκήπων – Μενεμένης και Παύλου Μελά και ο Α.Σ. Ολυμπιακή Δομή. Ανάμεσα στους χορηγούς επικοινωνίας είναι η GREENAGENDA.GR

Η διαδρομή 10 χλμ ενώνει τα πρώην στρατόπεδα Μεγάλου Αλεξάνδρου, Παύλου Μελά και Καρατάσιου. Οι αγώνες 5χλμ, 2χλμ και δυναμικού βαδίσματος 2 χλμ θα έχουν όπως και πέρυσι αφετηρία και τερματισμό αυτά του Παύλου Μελά και του Καρατάσιου.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Στόχος των διοργανωτών, πέρα από το αδιαμφισβήτητο μήνυμα της υγείας και του αθλητισμού, είναι η ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών για την απόδοση και αξιοποίηση των πρώην στρατοπέδων ως κοινόχρηστους, ελεύθερους χώρους πρασίνου, πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής.

Οι δρομείς θα έχουν την ευκαιρία για δεύτερη φορά να πάρουν μέρος σε αγώνα με παρόμοιο συμβολισμό, καθώς το Μάιο του 2015 εκατοντάδες κάτοικοι και επισκέπτες έτρεξαν με αφετηρία και τερματισμό τα δύο πρώην στρατόπεδα Παύλου Μελά και Καρατάσιου και έστειλαν το μήνυμα για απόδοση και αξιοποίησή τους για τους πολίτες.

Την επίσημη προκήρυξη του Αγώνα υπογράφουν ο κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, Πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης και ο κ. Δημήτρης Δεμουρτζίδης, Δήμαρχος Παύλου Μελά.

Τα μέτρα της Τροχαίας

Ανακοινώνεται ότι, την Κυριακή (22-05-2016) λόγω διεξαγωγής Αγώνων Δρόμου 10χλμ., 5χλμ., 2 χλμ. και Δυναμικού Βαδίσματος 2χλμ., με την επωνυμία «ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ», στο Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης και στο Δήμο Παύλου Μελά, προς τον σκοπό της ομαλής διεξαγωγής του και την ασφάλεια των δρομέων, από ώρα 08.00΄ δεν θα επιτρέπεται η στάθμευσηεκεί όπου αυτή δεν απαγορεύεται και από ώρα 10.00΄ η κυκλοφορία και στάση όλων των οχημάτων κατά μήκος του δρομολογίου κίνησης των δρομέων των αγώνων, όπως αυτό αναφέρεται παρακάτω:

– Στην οδό Ελ. Βενιζέλου, από το ύψος της εισόδου του Στρατοπέδου Παύλου Μελά μέχρι το ύψος της Πλ. Επταλόφου και καθ’ όλο το πλάτος αυτής, στην οδό Μεγ. Αλεξάνδρου, από το ύψος της Πλ. Επταλόφου μέχρι την οδό 28ης Οκτωβρίου και καθ’ όλο το πλάτος αυτής, στην οδό 28ης Οκτωβρίου, από την οδό Μεγ. Αλεξάνδρου μέχρι την οδό Ακριτών και μόνο στο ρεύμα πορείας προς ανατολικά, στην οδό Ακριτών από την οδό 28ης Οκτωβρίου μέχρι την οδό Λαγκαδά και μόνο στο ρεύμα πορείας προς ανατολικά, κάθετη διέλευση της οδού Λαγκαδά, από την οδό Ακριτών απέναντι στον παράδρομο της οδού Λαγκαδά, στην παράπλευρη οδό της οδού Λαγκαδά, ρεύμα πορείας προς την αερογέφυρα Σταυρούπολης, από την οδό Δαβάκη μέχρι τη Λεωφόρο Στρατού και καθ’ όλο το πλάτος αυτής, στη Λεωφόρο Στρατού, από την οδό Λαγκαδά μέχρι την είσοδο του Στρατοπέδου Καρατάσου και καθ’ όλο το πλάτος αυτής.

Οι περιορισμοί στην κυκλοφορία και στάση των οχημάτων θα εφαρμόζονται σταδιακά και ανάλογα με το σημείο κίνησης των δρομέων.

Οι εκδηλώσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν περί την 13.30΄ ώρα.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση