Έτσι γιορτάζει το νοσοκομείο Παπαγεωργίου την Εβδομάδα Περιβάλλοντος (φωτο)

του Νίκου Αβουκάτου

Αυτήν την εβδομάδα, η διοίκηση του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης μαζί με το προσωπικό στέλνουν ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον σε ασθενείς και συνοδούς. Το μήνυμα αυτό ανέλαβαν να μεταδώσουν χθες το πρωί μικρά παιδιά του παιδικού σταθμού του ΓΝΘ, που «αναστάτωσαν» με τα συνθήματά τους για την προστασία του περιβάλλοντος, την είσοδο του νοσοκομείου αλλά και το αίθριο του κυλικείου.

Μια εντυπωσιακή κατασκευή από πλαστικά μπουκάλια που σχηματίζουν το σήμα της Ειρήνης και οι ξεχωριστές ζωγραφιές στον χώρο πρασίνου, αποδεικνύουν ότι το Νοσοκομείο γιορτάζει την Εβδομάδα Περιβάλλοντος.

3

Μια ενδιαφέρουσα έκθεση με θέματα προστασίας του περιβάλλοντος λειτουργεί στο ισόγειο του Νοσοκομείου. Οι χάρτινοι κάδοι ανακύκλωσης, αλλά και τα εκθέματα από ανακυκλώσιμα υλικά θα βρίσκονται σε εμφανή σημεία έως και τις 27 Μαΐου.

«Το περιβάλλον είναι το σπίτι μας. Με τα παιδιά του παιδικού σταθμού μας κάναμε παρέλαση με πλακάτ τα οποία στη συνέχεια τοποθετήθηκαν στην είσοδο του νοσοκομείου. Σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας θα φυτέψουμε, αλλά και θα μαζέψουμε  σκουπίδια», επισήμανε στη Greenagenda.gr ο Βασίλης Παπάς, πρόεδρος του Δ.Σ του «Παπαγεωργίου».

2

Η Κατερίνα Κουτσοσίμου, αρχιτέκτονας-μηχανικός του νοσοκομείου Παπαγεωργίου τόνισε ότι «είναι το πρώτο  Νοσοκομείο της χώρας που κατασκευάστηκε με τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού και η εξοικονόμηση της ενεργειακής κατανάλωσης υπολογίζεται περίπου σε 30%. Σε όλες τις υπηρεσίες γίνεται η ανακύκλωση από την αρχή της λειτουργίας του».

Όλη την εβδομάδα, σύμφωνα με το πρόγραμμα, προβλέπονται πολλές δράσεις και παρουσιάσεις με θέματα το περιβάλλον. Την Παρασκευή  θα γίνει βιωματική αφήγηση παραμυθιού οικολογικού περιεχομένου και μια υπαίθρια συναυλία κρουστών με ανακυκλώσιμα υλικά από την ομάδα «ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ».

4 5

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση