Παγίδα για πουλιά σε κτήριο που στεγάζει υπηρεσίες του ΥΠΕΝ! (φωτο)

Ιδιωτικός φύλακας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας (Δ´ ΚΟΣΕ) έδωσε τέλος τις προηγούμενες ημέρες, στην παράνομη και θρασύτατη παγίδευση άγριων πουλιών που γινόταν από «άγνωστο» δράστη, σε… ταράτσα κτηρίου στην Αθήνα, όπου στεγάζονται και υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

«Ύστερα από συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ της θηροφυλακής της Δ΄ΚΟΣΕ, της Διεύθυνσης Δασών Αθηνών και της Διεύθυνσης Βιοποικιλότητας του υπουργείου Περιβάλλοντος, ο θηροφύλακας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδος Α. Κόκκαλης επιλήφθηκε της υπόθεσης και εξασφάλισε τον τερματισμό των παράνομων δραστηριοτήτων, στον ακάλυπτο χώρο  του κρατικού κτηρίου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου της Δ΄ ΚΟΣΕ.

κλ

Οι «παγίδες» για τα αγριοπούλια είχαν στηθεί σε ταράτσα πολυόροφου κτηρίου επί της οδού Πατησίων 147,  όπου στους 6 από τους 7 ορόφους της στεγάζονται και υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Με τη συναίνεση και βοήθεια της αρμόδιας Διευθύντριας των στεγαζόμενων εκεί υπηρεσιών, αλλά και συνοδευόμενος από υπαλλήλους που τον συνέδραμαν στους ελέγχους του, ο θηροφύλακας της Δ΄ΚΟΣΕ  έκανε… «έφοδο» στη ταράτσα του κτηρίου, όπου βρίσκονταν αραδιασμένοι δεκάδες καπαντζέδες και κλουβιά – παγίδες!

Την ημέρα που βρέθηκε εκεί ο θηροφύλακας, 29 πουλιά ήταν, ήδη, πιασμένα, ή χρησιμοποιούνταν ως «κράχτες» προσέλκυσης άλλων πτηνών: καρδερίνες, κοτσύφια, σκαρθιά, φλώροι, λούγαρα κ.α, βρέθηκαν μέσα στους 18 καπατζέδες και στα 18 κλουβιά που κατασχέθηκαν στην ταράτσα του υπουργείου.

κλ3

Σύμφωνα με την Δ´ΚΟΣΕ, οι μέχρι τώρα ενδείξεις βεβαιώνουν ότι η παράνομη δραστηριότητα είχε αναπτυχθεί από ιδιώτη – ένοικο της ίδιας πολυκατοικίας, που είχε πρόσβαση στην κοινόχρηστη ταράτσα!

Ο θηροφύλακας που επιλήφθηκε της υπόθεσης άσκησε μήνυση για όλες τις παραβάσεις που διαπίστωσε,  ενώ κατέσχεσε τόσο τα απαγορευμένα μέσα, όσο και τα πουλιά που είχαν συλληφθεί.

Λίγες ώρες αργότερα τα πουλιά απελευθερώθηκαν στον Υμηττό, παρουσία και υπαλλήλων του Δασαρχείου Αθηνών.

κλ4 κλ5

Πληροφορίες και φωτογραφίες: Γραφείο Τύπου Δ΄ ΚΟΣΕ

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση