«Έξυπνη και πράσινη μετακίνηση» σε συνέδριο στην Αθήνα

«Σκεφθείτε πράσινα, Μετακινηθείτε έξυπνα» (Think Green, Travel Smart), αλλά και «Σκεφθείτε έξυπνα, Μετακινηθείτε πράσινα» (Think Smart, Travel Green) είναι το διττό μήνυμα του 20ου Ευρωπαϊκού Συνέδριου Mobility Management (ECOMM 2016) που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 1, 2 και 3 Ιουνίου 2016, στην Τεχνόπολη (Γκάζι), υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. Κεντρικό θέμα είναι: “Έξυπνες Λύσεις για τους ανθρώπους και τις πόλεις” (Smart Solutions for People and Cities) και αφορά σε όλες εκείνες τις λύσεις, παραδοσιακές και καινοτόμες, που καθιστούν την καθημερινή ζωή των πολιτών ευκολότερη και τις πόλεις λειτουργικά αποτελεσματικότερες.

Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν περί από 120 εργασίες από 20 χώρες, τα αντικείμενα των οποίων καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων αναφορικά με το Mobility Management. Επίσης, θα συμμετέχουν διακεκριμένοι ομιλητές παγκοσμίου φήμης, στελέχη έγκριτων Οργανισμών, θεσμικοί και πολιτικοί παράγοντες, όπως: η Αντιδήμαρχος της Βιέννης κα. Μαρία Βασιλάκου, ο Διευθυντής Καινοτομίας της Μητροπολιτικής Αρχής του Σαν Φρανσίσκο κ. Timothy Papandreou, το στέλεχος του International Transport Forum κ. Philippe Christ, και πολλοί άλλοι. Το συνέδριο θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης και η Γ.Γ. Μεταφορών κα. Πέτη Πέρκα και ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Τσιρώνης.

Στους χώρους του συνεδρίου θα φιλοξενηθεί έκθεση με επίδειξη καινοτόμων εφαρμογών και παρουσίαση φορέων και Οργανισμών.

Μεταξύ άλλων στις εργασίες του συνεδρίου δίνεται έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη των μεταφορών, στην «έξυπνη» και στην «πράσινη» μετακίνηση, στις νέες προκλήσεις για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, στο ρόλο των δημοσίων αρχών, στο σχεδιασμό των μετακινήσεων αλλά και των πόλεων, τους τρόπους αντιμετώπισης των μειωμένων διαθέσιμων οικονομικών πόρων για μετακινήσεις - μεταφορές και συγκοινωνιακές υποδομές, το ρόλο των πολιτών στον σχεδιασμό και την υλοποίηση συστημάτων έξυπνων μετακινήσεων.

Το συνέδριο διοργανώνεται από το Εργαστήριο Συγκοινωνιακής Τεχνικής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Εργαστήριο Συστημάτων Μεταφορών του Πανεπιστημίου Πειραιά μαζί με την Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα EPOMM (European Platform on Mobility Management).

Τους διοργανωτές του συνεδρίου συνδράμουν με εκπροσώπηση στην Οργανωτική του Επιτροπή η Γενική Γραμματεία Μεταφορών του ΥΠΥΜΕΔΙ, η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, το ΣΑΣΘ, το Ινστιτούτο Μεταφορών του ΕΚΕΤΑ και ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων.

Δείτε αναλυτικά τα θέματα και τις εργασίες του συνεδρίου πατώντας ΕΔΩ.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση