Με κεντρικό θέμα «Επενδύοντας για ένα πιο πράσινο μέλλον» ξεκινά αύριο 30 Μαΐου η μεγαλύτερη ετήσια ευκαιρία συζήτησης για την ευρωπαϊκή πολιτική του περιβάλλοντος.
Έως την Παρασκευή 3 Ιουνίου σε όλη την Ευρώπη θα λάβουν χώρα εκδηλώσεις και δραστηριότητες που επικεντρώνονται γύρω από μια υψηλού επιπέδου διάσκεψη στις Βρυξέλλες την Τετάρτη 1 Ιουνίου με την ευρεία συμμετοχή οργανώσεων αλλά και εταίρων.
Η κάθε μέρα της εβδομάδας θα επικεντρωθεί σε διάφορες πτυχές του θέματος για ένα «πράσινο» μέλλον, όπως η εξασφάλιση των παιδιών μας να αναπνέουν καθαρότερο αέρα, η ορθή διαχείριση πρώτων υλών και πόρων, η πρόληψη των αποβλήτων, και πολλά άλλα ζητήματα.
Την Δευτέρα, θα συζητηθεί πώς η επένδυση για «πράσινες» πόλεις μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα της αστικής ζωής,
την Τρίτη θα διερευνηθούν τρόποι για την εξασφάλιση του μέλλοντός μας μέσω επενδύσεων στην ύπαιθρο,
η Τετάρτη εστιάζεται στην εξεύρεση των εργαλείων της χρηματοδότησης για τις ανάγκες μας,
την Πέμπτη εξετάζεται η επένδυση στους ωκεανούς,
και την Παρασκευή διευρύνεται η συζήτηση σε μια πιο παγκόσμια προοπτική, δηλαδή η επένδυση στην αειφόρο ανάπτυξη για τις μελλοντικές γενιές.
Διαβάστε ΕΔΩ το πρόγραμμα της «Πράσινης Εβδομάδας 2016»