Πυλαία: Λούνα παρκ ανακύκλωσης στο Ελαιόρεμα

Με τη δυναμική παρουσία της νέας γενιάς συμμετέχει φέτος ο δήμος Πυλαίας–Χορτιάτη στις εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα του περιβάλλοντος, με οικολογικές δράσεις που προσβλέπουν στην ευαισθητοποίηση των μαθητών και των μαθητριών σε θέματα ανακύκλωσης.

Έτσι τη Δευτέρα 6 Ιουνίου, που είναι η παγκόσμια ημέρα του περιβάλλοντος, ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), δηλώνει παρών στο ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ της ανακύκλωσης συσκευασιών, με χορηγό επικοινωνίας τη Greenagenda.gr.

γρρρρρρρρρρρρρρρ

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της ΕΕΑΑ που διοργανώνεται φέτος για δωδέκατη χρονιά σε συνεργασία με τους δήμους της χώρας. Μέσα από διασκεδαστικά και διαδραστικά παιχνίδια, όπως το κυνήγι θησαυρού, το ψάρεμα, το μπόουλινγκ, οι τσουβαλοδρομίες, ο τροχός της ανακύκλωσης, το φιδάκι, το παζλ και οι κρίκοι, η νέα γενιά ψυχαγωγείται, αλλά και παράλληλα εκπαιδεύεται στα υλικά που δέχεται ο Μπλε Κάδος. Έτσι μέσα από το παιχνίδι τα παιδιά ανακαλύπτουν ότι η ανακύκλωση συσκευασιών μέσω του Μπλε Κάδου είναι μια εύκολη, αλλά και απαραίτητη συνήθεια για την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση των φυσικών πόρων.

Φέτος το οικολογικό αυτό ραντεβού θα γίνει στο πανέμορφο πάρκο του Ελαιορέματος, τη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση που έγινε ποτέ στην ιστορία της Πυλαίας και του ενιαίου δήμου το 2014. Με περίπου 400 μαθητές των δημοτικών σχολείων του δήμου να δίνουν από τις 9 το πρωί το παρών στο ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ της ανακύκλωσης συσκευασιών και στέλνοντας το μήνυμα ότι ο αγώνας για ένα καθαρό περιβάλλον χρειάζεται πρώτα από όλα ενημέρωση και συμμετοχή.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση