«Βασίλισσα» της Ευρώπης σε θέματα περιβάλλοντος η Δανία (vids)

Το βραβείο του ηγέτη σε θέματα Περιβάλλοντος έλαβε στο πλαίσιο της εκδήλωσης GreenTec Awards στο Μόναχο το «State of Green», το οποίο αναγνωρίζει τη Δανία ως μία από τις κορυφαίες «πράσινες» χώρες στον κόσμο, όσον αφορά τη διαχείριση των περιβαλλοντικών προκλήσεων. Μεταξύ άλλων, εφαρμόζει τεχνολογίες και λύσεις σχετίζονται με την ενεργειακή απόδοση και το δίκτυο της ενέργειας.

Από το 1980, η οικονομία της Δανίας έχει αυξηθεί περισσότερο από 70%, ενώ η ενεργειακή κατανάλωση παρέμεινε στα ίδια επίπεδα και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μειώθηκαν.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο εκ μέρους του «State of Green»,  ο υπουργός Επιχειρήσεων και Ανάπτυξης Τρόλες Λουντ Πόουλσεν, τόνισε: «Ευχαριστώ πολύ για αυτό το βραβείο, είναι μεγάλη χαρά που βρίσκομαι στο Μόναχο και εύχομαι και η Γερμανία να καταφέρει να γίνει μια "πράσινη" κοινωνία. Είμαι πολύ περήφανος για αυτό το βραβείο, ως μέλος των δραστηριοτήτων του "State of Green" για την ανάδειξη των πράσινων τεχνολογιών και λύσεων προς τους διεθνείς παράγοντες που ενδιαφέρονται να μάθουν από τις εμπειρίες μας και την προσέγγιση των περιβαλλοντικών προκλήσεων. Σας ευχαριστούμε για την αναγνώριση των εργασιών μας».

Τα βραβεία GreenTec είναι to μεγαλύτερο σόου της Ευρώπης με στόχο την προώθηση οικολογικών
και οικονομικών υποχρεώσεων, καθώς και τη χρήση των περιβαλλοντικών τεχνολογιών.

Το «State of Green» είναι μια συνεργασία του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα που ιδρύθηκε από τη κυβέρνηση της Δανίας, τη συνομοσπονδία  Βιομηχανιών της Δανίας, το Σύλλογο Ενέργειας, το Συμβούλιο Γεωργίας και Τροφίμων και την Ένωση Βιομηχάνων Ενέργειας. Τελεί υπό την προστασία του διαδόχου του βασιλικού θρόνου της Δανίας, Φρέντερικ.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση