Εγκαινιάζεται το κέντρο πληροφόρησης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου

Το Κέντρο Πληροφόρησης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, ένα μουσείο για τον φυσικό πλούτο και την πολύπλευρη μοναδικότητα του πιο εμβληματικού βουνού της χώρας, ανοίγει τις πύλες του για το κοινό, όπως ανακοίνωσε ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου.

To Κέντρο Πληροφόρησης βρίσκεται στο Λιτόχωρο Πιερίας, στην έδρα του ΦΔ, στους πρόποδες του μυθικού Ολύμπου. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 12 Ιουνίου 2016, ώρα 11.00, από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννη Τσιρώνη.

κεντρ

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου υλοποίησε το υποέργο «Δημιουργία εκθεμάτων Κέντρου Πληροφόρησης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου και υποστηρικτικές υπηρεσίες» με χρηματοδότηση του Ε.Π.«Μακεδονία – Θράκη 2007–2013» του ΕΣΠΑ, το οποίο ανατέθηκε στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας/Ελληνικό  Κέντρο Βιοτόπων – Υγροτόπων.

Εύληπτη πληροφορία, εντυπωσιακές εικόνες, στατικά εκθέματα και διαφανοσκόπια, ταινίες, πολυμεσικές εφαρμογές και μία εντυπωσιακή τρισδιάστατη προβολή, οργανώνουν έναν σύγχρονο εκθεσιακό χώρο που  αναπτύσσεται σε επίπεδα για να προσεγγίσει το πολυσήμαντο περιβάλλον του Ολύμπου ανά υψομετρική ζώνη. «Όλα τα παραπάνω καθοδηγούν τον επισκέπτη σε μια συναρπαστική εικονική ανάβαση», καταλήγει η ανακοίνωση του Φορέα.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση