Θεσσαλονίκη: Σχέδιο αναβάθμισης του Κελλάριου Όρμου

«Το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης πρέπει να αποκτήσει άλλη όψη», επισήμανε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης Αθανάσιος Παππάς, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τη διοργάνωση των Ημερών Περιβάλλοντος, με αφορμή την Παγκόσμια  Ημέρα Περιβάλλοντος, στις 5 Ιουνίου.

Αναφερόμενος στη δράση του καθαρισμού της Ακτής Κελλάριου Όρμου την Τετάρτη 8 Ιουνίου, ο κ. Παππάς τόνισε ότι έχει ιδιαίτερη σημειολογική αναφορά για την κατάσταση που επικρατεί στον Θερμαϊκό Κόλπο.

«Το παραλιακό μέτωπο εντάσσεται στη λογική του δημάρχου για την αστική αναβάθμισή του. Από τον Κελλάριο Όρμο έως και το Μέγαρο Μουσικής χρειάζεται να γίνει μια ουσιαστική αναβάθμιση στην ευρύτερη περιοχή  για να αποκτήσει άλλη όψη με πολλές χρήσεις», σημείωσε ο κ. Παππάς.

Με αφορμή τις δράσεις του δήμου, ο κ. Παπάς υπογράμμισε ακόμη ότι «επιδιώκουμε να έχουν διαχρονικότητα και μονιμότητα, και οι πολιτικές μας να είναι στο διηνεκές. Με τις Βόλτες στο Θερμαϊκό, την ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση των υλικών, την παρακολούθηση των υδάτων και του αέρα, αλλά και τον εθελοντικό καθαρισμό του Κελλάριου Όρμου, στέλνουμε το μήνυμα της ευαισθητοποίησης και της ενημέρωσης των πολιτών».

Πηγή φωτογραφίας: thessmemory.wordpress.com

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση