Ανακύκλωση, επαναχρησιμοποίηση και «Τα νέα του Θερμαϊκού»

Του Νίκου Αβουκάτου

Ένα τεράστιο κάδο ανακύκλωσης με διάφορες συσκευασίες ζωγράφισαν μαθητές Δημοτικού στον  Κήπο της Μεσογείου της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης υπό τον τίτλο «Ημέρες Περιβάλλοντος» που διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5η Ιουνίου). Χορηγός επικοινωνίας των δράσεων είναι η Greenagenda.gr

Με τον εκπαιδευτή Νίκο Τσιμπισκάκη από το εργαστήριο «Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τέχνης» Ε’ Δημοτικής Κοινότητας έστειλαν το μήνυμα της ανακύκλωσης.

Η μικρή Ελεάνα μίλησε στη Greenagenda.gr και μέσα από τα μάτια της αλλά και την ευαισθησία ενός μικρού παιδιού καταλάβαμε ότι το περιβάλλον έχει για αυτήν ξεχωριστή σημασία. Τα λόγια της μικρής ήταν ξεκάθαρα « να μην λερώνουμε το περιβάλλον».

 

thalassa

Τις ίδιες σκέψεις κάνει και ο μικρός Νίκος.«Μαζί με τη μητέρα μου κάνουμε κάθε μέρα ανακύκλωση» μας είπε ο μαθητής του Δημοτικού.

Λίγα μέτρα πιο πέρα η μικρή Χριστίνα. Στο χαρτί ζωγραφικής αποτύπωνε αυτό που έβλεπε απέναντι της. Δεν ήθελε να μας μιλήσει αλλά σίγουρα η ζωγραφιά της τα έλεγε όλα. Μαζί με άλλα παιδιά είχε την ευκαιρία να αποτυπώσει στο χαρτί τις σκέψεις και τις ιδέες της αντικρίζοντας τη θάλασσα του Θερμαϊκού Κόλπου και  τις κορυφές του Ολύμπου.

Στο Γυάλινο Περίπτερο του Κήπου της Μεσογείου εντυπωσίασε τους επισκέπτες η έκθεση έργων τέχνης από ανακυκλώσιμα, του εικαστικού Γιώργου Κοσμίδη και  του Σωματείου Τέχνης «Μορφογέννεσις».

Διαβάζοντας το βιβλίο των επισκεπτών βρήκαμε σχόλια κολακευτικά.«Τέλειες δημιουργίες με απίστευτη φαντασία,  Πρωτοποριακή  έκθεση ενός εξαίρετου καλλιτέχνη».

Ο εικαστικός Γιώργος Κοσμίδης και το Σωματείο Τέχνης «Μορφογέννεσις» πραγματοποιούν εργαστήρια εκμάθησης επαναχρησιμοποίησης υλικών με επιλεγμένες  δράσεις «Κάνουμε το άχρηστο χρήσιμο»

morfo 1

Στο Κήπο των Εποχών μαθητές της Γ’, Δ’, Ε’, ΣΤ’ Δημοτικού  έφτιαξαν την δική τους εφημερίδα «Τα νέα του Θερμαϊκού» με το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, έλυσαν ακροστιχίδες και δημιούργησαν το αλφάβητο της θάλασσας.

Τα παιδιά Νηπιαγωγείου και  της Α’, Β’ Δημοτικού  έφτιαξαν  καραβάκια, ζωγράφισαν  τη θάλασσα, έπαιξαν και έμαθαν για θέματα ρύπανσης και προστασίας του περιβάλλοντος). Παιδιά κάθε ηλικίας έφτιαξαν τηλεσκόπια και κιάλια για να παρατηρήσουν τη  θάλασσα.

thermaikos 7

Οι «Βόλτες στο Θερμαϊκό»  από το Δήμο Θεσσαλονίκης γίνονται σε συνδιοργάνωση με το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας / Ελληνικό Κέντρο  Βιοτόπων Υγροτόπων και τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού- Λουδία- Αλιάκμονα.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση